Mano Gargždai



Gargžduose – išskirtinė erdvė emociškai pavargusiems žmonėms

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Studijos įkūrėjos Neringa Malinauskienė (kairėje) ir Algimantė Veršininė (dešinėje). Asm. archyvo nuotr. Studijos įkūrėjos Neringa Malinauskienė (kairėje) ir Algimantė Veršininė (dešinėje). Asm. archyvo nuotr.

Gargžduose, Laugalių g. 9, duris atvėrė jauki, atsipalaiduoti ir geriau pažinti save kviesianti studija „Nuoga siela“. Jos įkūrėjos – holistines koučingo sesijas ir seminarus vedanti Neringa Malinauskienė bei holistinių garsų ir praktikų terapeutė Algimantė Veršininė. Moterys suvienijo jėgas tam, kad sukurtų išskirtinę erdvę visiems emociškai išsekusiems žmonėms.

 

Nori padėti jaustis geriau

Kaip sako abi specialistės, šios studijos ir jų pačių misija – padėti žmonėms jaustis geriau. Neringa pasakojo, kad dirbant samdomą darbą vienoje didelėje įmonėje jautėsi nelaiminga, sušlubavo sveikata. Būtent tada buvo atrasta nauja veikla – koučinimas.

„Darbe turėdavau projektų, kuriuose reikėjo įkvėpti, motyvuoti žmones, vesdavau mokymus. Buvo organizuojami koučingo mokymai asmeniniam tobulėjimui ir juose supratau, kad aš visą tą ir darau, įgyvendinu savo gyvenime, reikia tuo dalintis su kitais“, – apie sprendimą mesti darbą pasakojo pašnekovė, pridurdama, kad nebuvo jokios baimės pradėti visiškai naują veiklą.

Apie metus laiko asmenines koučingo sesijas specialistė vesdavo nedideliame kabinete, bet didelis noras dalintis žiniomis ir seminaruose, vis skatino ieškoti naujų, erdvesnių patalpų. Pažintis su Algimante ir tinkamų patalpų radimas paskatino svajones virsti realybe.

Iš Jurbarko į Gargždus meilės atviliota Algimantė atviravo, kad muzika ją lydėjo nuo vaikystės, tačiau ilgą laiką buvo primiršta.

„Vėliau į mano gyvenimą atėjo pirmasis tibetietiškas dubenėlis ir gimė mintis, kodėl negaliu daugiau groti šiais instrumentais, kurie žavi, traukia. Pradėjau eiti link to“, – apie savo patirtį kalbėjo sakraliniais instrumentais susižavėjusi holistinių garsų ir praktikų terapeutė, kuri jau apie metus laiko organizuoja terapinius muzikos seansus.

 

Moko emocijų paleidimo technikų

Neringos teigimu, šiuo metu žmonės gyvena labai intensyvų gyvenimą, skuba, lekia ir neranda laiko sau, pamiršta tiesiog pabūti ramiai be pašalinių trukdžių: „Visa tai kaupiasi viduje ir vėliau tarsi sprogsta.“

Holistinė koučerė įsitikinusi, kad visos emocijos „nusėda fiziniame kūne“, tačiau yra daugybė būdų, kaip išsivaduoti nuo jų. Jos tikslas ir yra dalintis žiniomis, apie tai, kokią įtaką protas daro kūnui, jausmams. Anot specialistės, mūsų niekas nemoko, kaip paleisti ir nelaikyti neigiamų emocijų, o padėti gali ir paprasčiausias neigiamų minčių surašymas ant popieriaus lapo – vieną iš praktikos pavyzdžių pateikė koučerė. Ji atskleidė, kad jos kabinete yra lankęsi ir apie savižudybę galvojantys žmonės ar tokie, kurie ilgą laiką vartoja antidepresantus. Moteris džiaugiasi galėjusi padėti vien pokalbiu ir žinių pasidalinimu.

„Sujudinus, iškėlus, paleidus ir žinant, kaip su tuo toliau gyventi, visiškai kitokia gyvenimo kokybė būna. Mano tikslas – kad kuo daugiau žmonių nesirgtų, atsigręžtų į save. Mūsų jausmai – kaip kompasas, jeigu ne ten einame – reikia pasižiūrėti“, – apie emocinės sveikatos svarbą kalbėjo jau dešimtmetį Gargžduose gyvenanti moteris.

Ji atviravo, kad kai kuriems žmonėms užtenka ir vienos 1 valandos sesijos, tačiau su rimtesniais emociniais sutrikimais ateinantys žmonės dažniausiai sugeba išsivaduoti iš pasąmoninių blokų per 3–4 tokius seansus.

Specialistė akcentuoja, kad kiekvienas žmogus turi pajusti ryšį, todėl abejojantiems, ar tikrai jos teikiamos paslaugos gali būti naudingos, pakviečia į nemokamą pirmąjį seansą.

„Aš nenoriu būti visiems ir ne visiems manęs reikia, per mane kažkas atranda save, bet nematau nieko blogo, kad ir kitą specialistą pasirenka po sesijos“, – sakė pašnekovė, pridurdama, kad taip pat veda konsultacijas ir nuotoliniu būdu.

Neringa pabrėžė, kad pagrindiniai principai, kuriais vadovaujasi – nedalinti patarimų ir neklijuoti etikečių.

„Visi atsakymai yra žmogaus viduje, tik jam reikia pašviesti, kur tuos atsakymus rasti. Aš niekada nesakau, kaip turi būti. Turi būti, kaip žmogui yra gerai jaustis“, – holistinį požiūrį atskleidė koučerė.

Dailės terapijos diplomą turinti gargždiškė teigė, kad kartais reikia paieškoti įvairių būdų, kaip paleisti žmogaus emocijas. Ji pasidžiaugė, kad studijoje „Nuoga siela“ vykstančios terapijos papildo viena kitą: „Po vienu stogu viskas – emocijas paleisti galima žodžiu, per piešimą ar holistinių garsų pagalba.“

 

Asm. archyvo nuotr.

 

Garso vibracijos padeda ir kūnui, ir sielai

Algimantė pasakojo, kad muzikos terapijos seansų metu įvairiais instrumentais yra skleidžiamos aukštų dažnių vibracijos, kurios jos dalyvius „nuneša į gilią meditaciją“. Kaip teigė muzikos terapeutė, dubenų garso terapija prasideda nuo jų pastatymo ant gulinčio žmogaus kūno ir vibracijų provokavimo jų mušimo arba trynimo dėka.

Seansų metu gali būti naudojami ne tik tibetietiški dubenys, tačiau ir okeano, jūros ar lietaus garsus imituojantys instrumentai, įvairūs barškučiai, varpeliai, šamaniški būgnai.

„Kiekvienas žmogus pagal kiekvieną instrumentą mato ir jaučia skirtingus dalykus, vaizdinius, sieja su kitokiu jausmu. Visi instrumentų garsai atkartoja gamtos stichijas, o gamta – neatsiejama žmogaus dalis. Instrumentai turi aukštų vibracijų dažnius, kurios išjudina mūsų esybę, muzika ir garsas – tai universali kalba, kurią geba suprasti kiekvienas“, – sako terapeutė, pridūrusi, kad svarbiausia tokių meditacijų metu atsipalaiduoti ir nebijoti pajausti.

Jos teigimu, sakraliniai instrumentai išjudina žmogaus vidų ir ne visada sukelia geras emocijas.

„Būna po sesijų ir verkia. Visgi, galiausiai ateina laisvė, savęs priėmimas ir geresnė būsena. Tačiau būtina atėjusius įspėti, kad neišsigąstų pačio savęs, kartais tas susitikimas su savo jausmais gali būti ne pats maloniausias. Tai patyriau ir pati“, – atviravo Algimantė, akcentavusi, kad kas kartą vesdama sesijas ji pati dalyvauja terapijoje.

Skambantys dubenys ir jų skleidžiami garsai, anot Algimantės, padeda atsikratyti streso, atsipalaiduoti, pažadinti kūrybines jėgas ir susigrąžinti gerą nuotaiką, o svarbiausia – vidinę harmoniją bei laimės pojūtį. Tibeto dainuojantys dubenys taip pat gali padėti išsivaduoti ir nuo fizinių negalavimų – mažinti galvos skausmą, nuovargį, kaklo ir pečių įtampą, sąnarių, raumenų ir nugaros skausmus, jie, anot specialistės, padeda ir esant virškinimo sutrikimams, padidėjusiam kraujospūdžiui.

Vienas asmeninis muzikos terapijos seansas trunka mažiausiai pusantros valandos. Tačiau, kaip atviravo specialistė, su pokalbiu prie arbatos puodelio, užtrunkama apie 2 valandas. Grupinių garso terapijų sesijos trunka nuo 2 iki 3 val. Algimantė taip pat atlieka atpalaiduojamąsias terapijas su eteriniais aliejais, karštų akmenų ir ajurvedinę terapiją pagal kūno došas, žmogaus tipą.

„Jei jauti, kad turi savo gyvenime tam tikrų situacijų, kurių negali išspręsti ar neišeina paleisti, jos trukdo judėti pirmyn, arba tiesiog nori atsipalaiduoti, nerti per garsą gilyn į savo platybes, ši terapija tau“, – išbandyti atpalaiduojamą muzikos jėgą kvietė viena iš studijos įkūrėjų, pridurdama, kad sesijose labai laukiami ir vaikai bei besilaukiančios moterys.

 

Asm. archyvo nuotr.

 

Patalpos – ir bendradarbiams, ir mergvakariams

Studijos „Nuoga siela“ įkūrėjos sukūrė jaukią erdvę – patalpoje sklinda žvakių šviesa, aromatiniai kvapai, o viduryje ratu išdėstyti kilimai vilioja prisėsti.

Moterys atskleidė, kad šią studiją tikisi išnaudoti nedideliems renginiams. Planuojami ne tik seminarai, bet ir meditaciniai garso vakarai arba vakarai, kuriuose paskaitos apie sąmoningumą būtų derinamos su garso terapija. Atsipalaiduoti ir pasinerti į garsų jūrą kviečiamos ir bendradarbių kompanijos iki 10 žmonių.

Dar viena idėja – sąmoningų mergvakarių organizavimas.

„Merginas kviesime į kitokius mergvakarius be alkoholio – darysime įvairias paleidimo, norų išsipildymo technikas, atskleisime, kaip svajoti, kad išsipildytų. Būtų gražus moterų ratas, susibūrimas, nes moteriškos energijos stiprybė žinoma jau nuo senovės“, – mintį pristatė Neringa.

Norintys, patalpas taip pat galės išsinuomoti savo nedideliems renginiams.

 

Holistinė koučerė Neringa Malinauskienė – daugiau informacijos www.gyventigyvenima.lt

Holistinių garsų ir praktikų terapeutė Algimantė Veršininė – daugiau informacijos feisbuko paskyroje „Duok sau meilės“.

Reklama

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 225 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,