Mano Gargždai



Kviečia išreikšti savo nuomonę dėl galimybės turėti antrą pasą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vidaus reikalų ministerijos nuotr. Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Vidaus reikalų ministerija, siekdama išsiaiškinti Lietuvos Respublikos piliečių poreikį gauti antrą Lietuvos Respublikos pasą (t. y. vienu metu turėti du galiojančius Lietuvos Respublikos pasus), organizuoja viešąją konsultaciją.

 

Šiuo metu Lietuvos Respublikos pilietis vienu metu gali turėti du jo tapatybę ir pilietybę patvirtinančius dokumentus – asmens tapatybės kortelę ir Lietuvos Respublikos pasą ar kurį nors vieną iš jų.

Pastaraisiais metais Vidaus reikalų ministerija sulaukė piliečių pageidavimų (nuomonės), kad Lietuvoje turėtų būti sudaryta galimybė piliečiui, kuris turi pasą, bet negali juo naudotis (pvz., jo pasas pateiktas atitinkamai institucijai užsienio valstybės vizai gauti), ir kuriam būtina išvykti į užsienio valstybę (pvz., darbo tikslais), kuri nepripažįsta Lietuvos Respublikos išduotos asmens tapatybės kortelės tinkamu kelionės dokumentu, gauti antrą pasą.

Tam, kad būtų išduotas antras pasas, ministerija turės parengti Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelės ir paso įstatymo pakeitimo ir jį įgyvendinančių teisės aktų projektus, bus būtina pakeisti esamus valstybės registrus ir informacines sistemas, o tam gali prireikti apie 1,5 mln. eurų.

Todėl, siekiant išsiaiškinti, koks būtų tokios paslaugos – gauti antrą pasą – poreikis, šiuo metu rengiama viešoji konsultacija.

Į klausimus dėl antro paso maloniai kviečiame atsakyti spustelėjus šią nuorodą: https://bit.ly/37ME9EL

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 432 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,