Mano Gargždai



Vairuotojų stažas nelygus žinioms

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi R.Rapalienės nuotr. Asociatyvi R.Rapalienės nuotr.

Tradicinės saugaus eismo savaitės „Regitroje“ metu ir vėl populiarumo sulaukia pasiūlymas spręsti dabartinio teorijos egzamino užduotis.

Kasmet užpildomos beveik visos vietos teorijos egzaminui laikyti skirtoje patalpoje, tačiau jas daugiausia užima vairuotojų pažymėjimų dar neturintys žmonės.

„Itin daug ateina tokių, kurie ruošiasi laikyti tikruosius egzaminus“, - sakė valstybės įmonės „Regitra“ Klaipėdos filialo vadovas Saulius Budinas.

Šiuo metu teorijos egzamino testą sudaro 30 klausimų, leidžiama suklysti 6 kartus. Antradienį pirmiesiems jį išbandžiusiems sekėsi skirtingai: rečiausiai klydo 12 metų vairuojantis vyras, 5 klaidas padarė vairuotojas, pažymėjimą gavęs 2008 metais, jo neturintis žmogus padarė viena klaida daugiau. O, pavyzdžiui, dešimtmetį vairuojantis vyras klydo atsakydamas į kas trečią klausimą.

Žinias „Regitroje“ dar galima pasitikrinti trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį. Užsiėmimų pradžia - 13.30 ir 14.30 val.

Pasak S. Budino, Klaipėdoje teorijos egzaminą pirmuoju bandymu išlaiko 70 proc. visų būsimųjų vairuotojų, su praktika - sudėtingiau: pirmasis kartas sėkmingas yra tik keturiems iš dešimties.

Beje, praktinė egzamino dalis šiemet taip pat keičiasi. Nuo 2014-ųjų privaloma patikrinti būsimojo vairuotojo saugaus ir taupaus vairavimo įgūdžius, netolimoje ateityje kai kuriuos aikštelėje atliekamus pratimus jiems teks atlikti realiomis eismo sąlygomis.

„Pavyzdžiui, gatvėje pastatyti automobilį lygiagrečiai šaligatvio arba prekybos centro aikštelėje ne tarp gairelių, o tarp tikrų automobilių ar ten, kur jų nėra - vietą rinksis pats mokinys. Tai tik parodys, kaip jis sugeba priimti tinkamus sprendimus prie vairo“, - aiškino S. Budinas.

Dar vienos naujovės turėtų nepamiršti būsimieji motociklininkai, „Regitroje“ egzaminuojami nuo balandžio 1-osios iki lapkričio 10-osios.

„Visi jie privalo turėti ne tik šalmus, bet ir rankų bei kojų apsaugas, pirštines. Ši sąlyga – privaloma“, - sakė S. Budinas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 356 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,