Mano Gargždai



Valstybės dieną žinomi šalies žmonės kviečia švęsti prisimenant svarbius istorijos epizodus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Stop kadras. Stop kadras.

LRT TELEVIZIJA kviečia žiūrėti specialų, Prezidentūros kieme vyksiantį Valstybės dienos minėjimo renginį, kuriame asmeniškai svarbiais, įdomiausiais istorijos fragmentais dalysis žinomi šalies istorikai, visuomenininkai, meno kūrėjai. Brangiais istorijos fragmentais taip pat pasidalys ir šalies vadovas Gitanas Nausėda bei kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus.

 

Renginio „Dalinkimės istorija“ metu prof. dr. Alfredas Bumblauskas pasakos apie Mindaugo karūnavimo istoriją, brolis Astijus Kungys – apie karvedį Joną Karolį Chodkevičių, Vilniaus universiteto rektorius prof. Rimvydas Petrauskas atskleis viduramžių ir renesanso Lietuvoje paslaptis, istorijos fragmentais dalysis istorikas Norbertas Černiauskas, taip pat prof. Liudas Mažylis, kiti žinomi istorijos profesionalai ir mėgėjai.

„Visus, kurie neabejingi Lietuvos istorijai, kviečiame ja dalintis. Nesvarbu, ar turite didelę auditoriją, ar pasidalinsite su šeimos nariais, ar su praeiviu gatvėje. Pasidalinkime asmeniškais istorijos fragmentais, nes tik iš jų ir susideda didinga šalies istorija“, – sako renginio vedėjas žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Šventinis renginys truks tris valandas, jame taip pat pasirodys ir savo muzikinius kūrinius dovanos Aistė Smilgevičiūtė, Merūnas Vitulskis, „Baltos varnos“, Saulius Petreikis ir „Saulės broliai“, kiti atlikėjai.

Renginys yra nemokamas, į jį kviečiami visi norintieji, tačiau renginio organizatoriai įspėja, kad vietų skaičius yra ribotas. Visą renginį tiesiogiai transliuos LRT TELEVIZIJA – transliaciją kviečiame žiūrėti nuo 14 valandos.

Išsamesnę Valstybės dienos minėjimo LRT programą rasite čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 98 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,