Mano Gargždai



Oninės Vėžaičiuose šiemet bus kitokios (programa)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Į Oninių šventę susirinkdavo 3-4 tūkst. žmonių. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Į Oninių šventę susirinkdavo 3-4 tūkst. žmonių. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Viena populiariausių vasaros švenčių – Oninės – šiemet bus kitokios. Vėžaičių kultūros centras pranešė, kad liepos 26-ąją vyksianti šventė iš savo tradicinės erdvės slėnyje šiemet persikels į parkelį prie bažnyčios.

 

Vėžaičių kultūros centro direktorė Alma Slušnytė atviravo, kad šventės vieta pasirinkta tik norint įgyvendinti Vyriausybės nutarimus ir užtikrinti šventės dalyvių saugumą. Kadangi pagal naujausią sprendimą dalyvių skaičius šiuo metu ribojamas iki 1000, taip pat skatinama išlaikyti atstumą tarp žmonių, nuspręsta renginį organizuoti mažesnėje erdvėje, orientuotis į dienos renginius, pakviesti tik vieną grupę.

„Į Oninių šventę vakare slėnyje prisirinkdavo 34 tūkst. žmonių, kas skaičiuos, kad jų ateitų tik iki 1000?“, – retoriškai klausė tradicinės Oninių šventės organizatorė, pridurdama, kad drauge su seniūnaičiais įvertino, kad laikantis 1 metro atstumo slėnyje sutilptų 720 žmonių.

„Laikmetis toks, kad turime saugoti vieni kitus, o organizatorius atsako už tai. Grįžta žmonės iš užsienio ir nesisaugo, o medikai privalo saugotis, vėdinti patalpas ir panašiai. Vakarinėje dalyje būna betvarkė, niekas nesilaiko jokių atstumų. Dabar visi labai smerkia tokį sprendimą, du seniūnaičiai sakė išvis geriau nedaryti šventės“, – komentavo daug kritikos dėl tokios mažesnės šventės sulaukianti Vėžaičių kultūros centro vadovė.

Pašnekovė teigė nesuprantanti, kodėl reikalavimų dėl dalyvių skaičiaus ir atstumo laikosi ne visi renginių organizatoriai. Tačiau ji teigė, kad „jaučiasi atsakinga, kad viskas praeitų sklandžiai ir saugiai“, todėl šiuo nelengvu laikotarpiu nuspręsta surengti kuklesnę šventę.

Programoje numatyta, kad ryte, nuo 9 val. veiks tautodailininkų ir tautinio paveldo gamintojų, turinčių sertifikatą, dirbinių mugė. Medžiotojai, anot Kultūros centro vadovės, žadėjo vaišinti tradicine sriuba.

„Bus galima sudalyvauti duonos, šakočio kepimo edukacijose“, – sakė A. Slušnytė.

Vėliau gyventojai bus kviečiami į šv. Kazimiero bažnyčią, kur vyks specialia intencija vykstančios mišios – votyva. Po jų, 11 val. – rašytojo, bardo, dramaturgo Vytauto V. Landsbergio pasirodymas.

12 val. iškilmingas mišias laikys Kauno kunigų seminarijos lektorius, kun. dr. Ramūnas Norkus.

Po jų visi bus kviečiami į agapę – vaišintis suneštinėmis vaišėmis.

Oninių renginį vainikuos šventinis koncertas, kuriame pasirodys patriotines dainas atliekanti grupė „Thundertale“. Vėžaičių kultūros centro direktorė viliasi, kad vieną dainą drauge su grupe atliks ir vietos vaikų kanklininkų ansamblis.

Direktorė žadėjo, kad kitąmet, jeigu tik sąlygos leis, tikrai bus organizuojama grandiozinė Oninių šventė.

„Norintiems paremti, įstaigos sąskaita visada atvira. Kaupkime pinigus, užsakysime, kad ir Kirkorovą ar Pugačiovą“, – juokavo direktorė.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 241 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,