Mano Gargždai



Klaipėdos rajone šiemet įkurtos net 7 Saugios kaimynystės grupės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Saugios kaimynystės grupė Plungėje. Klaipėdos AVPK nuotr. Saugios kaimynystės grupė Plungėje. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrities bendruomenės pareigūnai su Saugios kaimynystės grupių aktyvistais džiaugiasi pasiektais rezultatais bei skatina kurtis naujas grupes.

 

Paminėti pirmąjį savo veiklos pusmetį, aptarti nuveiktų darbų, Plungės miesto Ryto gatvės kaimynai, nešdamiesi savo pagamintų skanėstų, rinkosi į Saugios kaimynystės grupės pirmininkės Aidos Brazdeikienės kiemą. Ši Saugios kaimynystės grupė oficialiai veikia tik pusmetį, tačiau kaimynai bendrauja ir iškylančias problemas kartu sprendžia jau seniai. Kaimynai rūpinasi vieni kitų saugumu, ieško būdų teritorijos gerbūviui gerinti – džiaugiasi neseniai išasfaltuota gatve, ieško galimybių aukštos įtampos linijai likviduoti. Iš viso Plungės rajone veikia 30 Saugios kaimynystės grupių.

Klaipėdos apskrities bendruomenės pareigūnai pastebi, kad žmonių susidomėjimas Saugios kaimynystės grupių veikla pastaruoju metu labai auga. Pavyzdžiui, Klaipėdos rajone nuo metų pradžios jau įkurtos septynios naujos tokios grupės, Klaipėdos mieste – įkurtos dvi, trys bendruomenės yra pradėjusios steigimo procesą. Pasak susitikimus su gyventojais rengiančių bendruomenės pareigūnių, į juos žmonės susirenka daug gausiau nei anksčiau, itin aktyviai domisi, kokias pareigas prisiima Saugios kaimynystės grupę įsteigę gyventojai ir kokią naudą tai duoda.

Pavyzdžiui, pernai Klaipėdos mieste, teritorijose, kur veikia Saugios kaimynystės grupės, buvo įvykdyta tik 11 vagysčių, tuo metu 2018 m. fiksuotos 25, o 2017 m. – 28 vagystės. Statistika rodo, kad, Saugios kaimynystės programa padeda sumažinti ne tik vagysčių ar įsilaužimų, bet ir vandalizmo bei sukčiavimo atvejų, mažina net Kelių eismo taisyklių pažeidimų skaičių. Nusikaltimai dažnai iš vienos teritorijos persimeta į kitą, todėl Klaipėdos apskrities bendruomenės pareigūnai nuolat organizuoja susitikimus su Saugių kaimynysčių grupių atstovais bei reguliariai informuoja apie galimas grėsmes.

Iš viso Klaipėdos apskrityje šiuo metu veikia 240 Saugios kaimynystės grupių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 291 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,