Mano Gargždai



Priekulėje žavėjo žirgų pasirodymai ir skrybėlėtos damos (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Priekulė savaitgalį kvietė į tradicinę miesto ir žirginio sporto šventę, kurios metu minėtas 480-asis miestelio jubiliejus. Dvi dienas trukusią vasarišką šventę papuošė ir įspūdingomis skrybėlėmis pasidabinusios damos, žaviausios jų apdovanotos prizais.

 

Šventė pradėta spalvinga eisena miestelio gatvėmis, vėliau veiksmas persikėlė į Vingio parką, suskirstytą aikštelėmis, kiekvienoje jų – skirtingos pramogos, džiuginusios gausiai susirinkusius žiūrovus.

Ąžuolo aikštelėje Vakarų (Jūros) šaulių 3-osios rinktinės nariai pristatė ginklų parodą. Čirvinių blynų pievoje teatrinę edukaciją „Lėlių teatro magija“ demonstravo Klaipėdos lėlių teatras. Vaikai taip pat turėjo galimybę dalyvauti Priekulės Ernsto Vicherto teatro interaktyvioje pasakoje „Joniukas ir „Grytutė“ bei Priekulės kultūros centro folkloro ansamblio „Vėlingis“ programoje „Suk suk ratelį“. Pievelėje „Priekulės ainiai“ bendruomenės narės kepė gardžius vaflius.

Bendruomenė vaišino gardžiais vafliais. „Priekulės ainiai“ nuotr.

 

„Jei miesto šventės metu jums nusišypsojo proga pasivaišinti burnoje tirpstančiais vafliais Čirvinių blynų pievoje, už tai turėtumėte padėkoti pačioms šauniausioms ir ištvermingiausioms mūsų bendruomenės narėms: Daivai Kačinskienei, Giedrai Aleknavičienei, Linai Truščinskienei, Airidai Kačinskaitei, Deimantei Auksorienei. Ne juokas iškepti tokius gardžius vaflius plieskiančios saulės ir svilinančios ugnies sūkury“, – karščio iššūkio nepabūgusioms kepėjoms dėkojo bendruomenė.

Damų aikštėje vyko susitikimas su rašytoja Edita Barauskiene ir knygos „Gyvasis lietuvybės kraujas. Paprūsės kronikos ir pasakojimai“ pristatymas. Klaipėdoje gyvenantis muzikos kūrėjas ir atlikėjas iš Karaliaučiaus Larion Dyakov susirinkusioms damoms dovanojo koncertą „Spalvos ore“.

 

R. Virketė, T. Mažikienė, I. Juotkienė. „Aušros fotoblyksnis“ nuotr.

 

Pasivaišinusios kafija ir pyragu, skrybėlėmis pasipuošusios moterys dalyvavo konkurse – komisija vertino asmenybės, skrybėlės bei aprangos išskirtinumą ir tarpusavio darną. Gražiausios skrybėlės savininke šiemet pripažinta 84 m. senjorė iš Drevernos Teresė Mažikienė. Nugalėtojai atiteko 200 eurų piniginis prizas. Antroji vieta ir 100 eurų skirta Inai Juodkienei, trečioji vieta ir 50 eurų – Rositai Virketei.

Progos pasidabinti skrybėlėmis nepraleido Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė ir vietos politikės – vicemerės Violeta Riaukienė, Audronė Balnionienė bei Seimo narė Rasa Petrauskienė.

 

A. Balnionienė, V. Riaukienė, R. Petrauskienė ir D. Bliūdžiuvienė. V. Riaukienės nuotr.

 

Kaip ir kasmet, miestelio šventės metu surengtos Edmundo Klimovo taurės varžybos, skirtos vieno iš talentingiausių visų laikų Lietuvos konkūrinio jojimo meistrų atminimui. Nugalėtojo taurė šiemet atiteko Gerdai Varnagirytei su žirgu Cascaja, antrąją vietą užėmė Justas Gabalis su žirgu Charavel, trečiąją – Zigmantas Šarka su žirgu Egėja.

 

E. Klimovo taurės nugalėtoja G. Varnagirytė. Priekulės žirgyno nuotr.

 

Raiteliai taip pat varžėsi 4-iuose konkūro konkursuose: „Kryžiukų konkūras“ „Pataikyti į laiko normą“, „Pataikyti į laiko normą“, „Dviejų fazių“ ir „Akumuliatorius“ (didėjančio sunkumo su Jokeriu).

Vakare koncertinę programą atliko Dainotas Varnas bei Martynas Kavaliauskas su gyvo garso grupe ir pučiamųjų trio.

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės ir „Aušros fotoblyksnis“ nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 228 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,