Mano Gargždai



E-sveikata turi pradėti veikti iki šio trečiadienio

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Vėliausiai iki šio trečiadienio elektroninės sveikatos portalas e-sveikata turi pradėti veikti – tokią užduotį iškėlė sveikatos apsaugos ministro pareigas laikinai einantis teisingumo ministras Elvinas Jankevičius šiandien susitikęs su Registrų centro direktoriumi Sauliumi Urbanavičiumi.

 

„Registrų centras, likviduodamas avarijos padarinius e-sveikatai dirba 24 valandas per parą. Sistemos atstatymo darbai užsitęsė, nes nebuvo atsarginių serverių. Tačiau jau šiemet registro valdytojas numatė lėšas, todėl įvykus pirkimams sutartys su tiekėjais jau pasirašytos, todėl ateityje tokių problemų nekils“, – sako sveikatos apsaugos ministro pareigas laikinai einantis teisingumo ministras E. Jankevičius.

Registrų centro direktorius S. Urbanavičius informavo ministrą, kaip vyksta e-sveikatos atkūrimo darbai.

„Duomenys yra saugūs, jie yra keliose laikmenose ir perkeliami į sistemą, bet reikia laiko patikrinti, kad sistema veiktų patikimai, be trikdžių, – sakė S. Urbanavičius. – Tai labai didelis darbas, ir tam gauname geriausią pagalbą iš tiekėjų.“

Teisingumo ministerijos valdomi pagrindiniai valstybės registrai ir informacinės sistemos jau veikia, nes yra jų atsarginiai serveriai. Todėl 11 registrų ir 4 informacinių sistemų veikla buvo palyginti greitai atstatyta, jie prieinami visa apimtimi.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 410 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,