Mano Gargždai



Daugiau nei 7 tūkstančiai rajono gyventojų jau deklaravo pajamas

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Klaipėdos AVMI Gargždų poskyrio darbuotojos nenuobodžiauja. Konsultuotis kasdien čia atvyksta apie 130 žmonių. R. Rapalienės nuotr. Klaipėdos AVMI Gargždų poskyrio darbuotojos nenuobodžiauja. Konsultuotis kasdien čia atvyksta apie 130 žmonių. R. Rapalienės nuotr.

Daugiau nei dvi savaites jau galima deklaruoti pajamas ir turtą. Klaipėdos rajono gyventojai tai daro entuziastingai, nelaukia balandžio pabaigos.

 

Gargždų poskyryje jau konsultuoti apie 1,6 tūkst. žmonių

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė informavo, kad balandžio 2 d. duomenimis, per 7,2 tūkst. Klaipėdos rajono savivaldybės gyventojų jau deklaravo savo pajamas (pernai per tą patį laikotarpį – apie 6 tūkst.). Pateikta per 0,2 tūkst. turto deklaracijų (pernai – apie 0,18 tūkst.), taip pat gauta apie 1,4 tūkst. (pernai – apie 1,3 tūkst.) Klaipėdos rajono savivaldybės gyventojų prašymų skirti paramą įvairioms organizacijoms ir pasirinktoms partijoms.

„Pastebima, kad šiemet prasidėjus aktyviajam deklaravimo laikotarpiui, Klaipėdos rajono mokesčių inspekcijos padalinyje nebėra tokio didelio gyventojų antplūdžio, išskyrus pavienes dienas, kaip ankstesniais metais, nes vis daugiau žmonių deklaracijas teikia patogesniu elektroniniu būdu – išaugo elektroniniu būdu pateiktų tiek pajamų deklaracijų, tiek turto deklaracijų, tiek prašymų dėl paramos skyrimo skaičius. Tam įtakos turėjo ir ne vienerių metų įdirbis, įvairiais būdais skatinant deklaruoti elektroniniu būdu, bei įdiegti pagalbos „įrankiai“ – kasmet parengiama vis daugiau preliminariųjų deklaracijų, vis daugiau duomenų į jas perkeliama ir pan., o kaip jas pildyti parodo „elektroninis vedlys“, – nurodė E. Cibienė.

Pasak E. Cibienės, pastebima, kad šiemet aktyviau pajamas deklaruoja vykdantys individualią veiklą gyventojai, kai pernai teko ne kartą juos raginti siunčiant priminimus.

„O tie, kas nereagavo į raginimus, sulaukė ir administracinių nuobaudų dėl laiku nepateiktų deklaracijų. Todėl raginame individualia veikla pagal pažymą bei verslo liudijimą užsiimančius gyventojus bei kitus gyventojus, kuriems  yra prievolė deklaruoti pajamas ir turtą, nelaukti paskutiniųjų savaičių“, – teigė specialistė.

Po kovo 19 d., kai buvo paskelbtas aktyvusis deklaravimo laikotarpis,  Gargždų poskyryje jau konsultuoti apie 1,6 tūkst. žmonių.  Rekordinis lankytojų skaičius užfiksuotas kovo 28 d., penktadienį, kai konsultuotis atvyko 158 žmonės, įprastai per dieną atvyksta apie 130. Specialistų pastebėjimais, pirmadieniai ir penktadieniai mokesčių inspekcijoje įprastai pasižymi gausiu klientų, kurie kreipiasi dėl pagalbos deklaruojant turtą ir pajamas, skaičiumi. Taip pat lankytojai domisi, ar nėra skolingi biudžetui, klausiama ir dėl PSD įmokų deklaravimo ir mokėjimo.             

Gargždų poskyryje šiuo metu – aktyvaus deklaravimo laikotarpiu – konsultuoja bei padeda deklaruoti daugiau darbuotojų nei įprastai, papildomai įrengtos septynios kompiuterizuotos vietos, kuriose lankytojai gali savarankiškai ar su specialisto pagalba deklaruoti pajamas ar turtą.

 

Prašymų urmu nepriima

Klaipėdos AVMI primena, kad Paramos teikėjai turėtų atkreipti dėmesį, kad nėra galimybės prašymą pateikti per darbdavį. Be to, jau keleri metai VMI nepriima prašymų, kuriuos urmu bando pristatyti paramos gavėjai. Tik pats gyventojas ar jo įgaliotas atstovas, pateikęs notaro patvirtintą įgaliojimą, turi teisę pateikti mokesčių administratoriui minėtą prašymą. Prašymą skirti paramą įvairioms organizacijoms ir pasirinktoms partijoms patogiausia užpildyti elektroniniu būdu per EDS, taip pat jį galima įteikti tiesiogiai mokesčių administratoriui arba atsiųsti paštu.

Klaipėdos AVMI primena, kad visais veiklos registravimo ir mokesčių klausimais informaciją individualiai suteikti yra pasirengę Mokesčių informacijos centro konsultantai, paskambinus jiems trumpuoju telefonu 1882. VMI primena, kad apie pastebėtus mokestinius pažeidimus gyventojai gali pranešti paskambinę VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildę anketą interneto svetainėje www.vmi.lt arba kitu jiems patogiu būdu. Klaipėdos AVMI pabrėžia, kad gavus gyventojų pranešimus apie galimai nelegaliai vykdomą veiklą bei kt. pažeidimus, į tokią informaciją visais atvejais yra operatyviai reaguojama.

Pajamų ir turto deklaracijas gyventojai kviečiami pateikti iki šių metų gegužės 2 d.

 

Jei dar neskyrėte 2 % paramos, paremkite naujienų portalą „Mano Gargždai“. Pažadame būti dar operatyvesni ir įdomesni. Daugiau informacijos čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 312 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,