Mano Gargždai



Ką reikia žinoti, jei vieną mėnesį neapmokama sąskaita už elektros energiją?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), išnagrinėjusi vartotojo ir UAB „Ignitis“ ginčą dėl mokėjimų už elektros energiją, patvirtino, kad vartotojui pateiktose sąskaitose mokėtina suma apskaičiuota teisingai.

 

Į VERT kreipėsi vartotojas, suabejojęs UAB „Ignitis“ išrašomų sąskaitų už elektros energiją pagrįstumu. Vartotojo teigimu, nuo 2018 m. iki 2020 m. atskirais mėnesiais sąskaitose buvo nurodoma žymiai didesnė mokėtina suma nei įprastai.

VERT nustatė, kad name, kuriame gyvena vartotojas, nuo 2016 m. liepos mėn. elektros energijos apskaitos prietaisų rodmenys nuskaitomi nuotoliniu būdu, t. y. patiektas elektros energijos kiekis laikomas kaip apskaičiuotas pagal apskaitos prietaiso rodmenis.

VERT specialistams peržiūrėjus vartotojui išrašytas sąskaitas laikotarpiu nuo 2016 m. iki 2020 m. nustatyta, kad atskirais mėnesiais vartotojas neatsiskaitydavo už suvartotą elektros energiją, todėl atitinkamai kito mėnesio sąskaitoje buvo nurodoma suma už elektros energijos kiekį, suvartotą ne per vieną, o per du mėnesius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 189 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,