Mano Gargždai



Švietimo įstaigoms bei keliams ir šaligatviams seniūnijose – papildomi 600 tūkst. eurų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Veiviržėnai. Klaipėdos r. sav. nuotr. Veiviržėnai. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos rajono seniūnijas dar šiais metais pasieks papildomos lėšos, skirtos keliams ir šaligatviams. Taryba pritarė siūlymui skirti 400 tūkstančių infrastruktūros gerinimui. Dar 200 tūkstančių skirta ir švietimo sričiai. Už šias lėšas ugdymo įstaigos galės įsigyti reikiamų priemonių, įrengti žaidimų aikštelių, atlikti kitus būtinus darbus.

Galimybė skirti 600 tūkstančių eurų švietimui ir seniūnijų infrastruktūrai atsirado Savivaldybei mažinant kanceliarines, komandiruočių ir kitas išlaidas. Pasak Klaipėdos rajono mero, valdančioje koalicijoje buvo vieningai sutarta, kad du šimtai tūkstančių eurų švietimui yra būtini, nes akivaizdu, kad poreikis šioje srityje yra nemažas. Rajono vadovo teigimu, kam skirti papildomas lėšas, apsispręs pati švietimo bendruomenė, kuriai geriausiai žinoma, kam investicijos reikalingiausios.

„Matome, kad ugdymo srityje turime tikrai nemažai iššūkių. Ypač jeigu kalbėtumėme apie esamą infrastruktūrą. Tikrai turime darželių, mokyklų, kuriems būtina renovacija, reikia gerinti ir vaikų, ir mokytojų sąlygas. Todėl dar vienas mūsų tikslas ateityje formuoti vadinamąjį krepšelį, kuris leistų mokykloms parengti strateginį planą. Pavyzdžiui, tokį planą keliams turi seniūnijos, kurios penkeriems metams į priekį yra susidėliojusios prioritetinį tvarkomų kelių sąrašą. Tad tokį strateginį planą, sakykim, taip pat penkeriems metams galėtų dėlioti ir mokyklos, kuriame numatytų, kada ir kokią įstaigą reikia renovuoti“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Dar 400 tūkstančių eurų Tarybos sprendimu keliauja ir seniūnijų infrastruktūros gerinimui, tad jau šiais metais Agluonėnų, Dauparų-Kvietinių, Dovilų, Endriejavo, Judrėnų, Veiviržėnų, Kretingalės ir Vėžaičių seniūnijose prasidės gatvių asfaltavimas ir šaligatvių atnaujinimas. Papildomų pinigų nuspręsta neskirti tik Gargždų, Sendvario ir Priekulės seniūnijoms, nes šių metų biudžete joms jau buvo numatytos lėšos ir dalis infrastruktūros atnaujinimo darbų jau vyksta.

„Su seniūnais jau kuris laikas dėliojame planus, kuriuose miesteliuose, gyvenvietėse labiausiai reikalingas asfaltavimas ar šaligatvių atnaujinimas. Skaičiuojame, kad kiekviena seniūnija galės įgyvendinti darbų už keliasdešimt tūkstančių eurų. Tai reiškia, kad galėsime atnaujinti ne vieną kilometrą šaligatvių ir gatvių. Šiuos darbus atliksime jau šiemet“, – akcentuoja Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.  

 

Sąrašas seniūnijų, kurios sulauks infrastruktūros įrengimo darbų:

Eil. Nr.

Seniūnijos pavadinimas

Vieta

Gyvenvietė

Kelio Nr.

Remontuojamos gatvės pavadinimas

Remontuojamo šaligatvio vieta

1.

Agluonėnai

Agluonėnai

KL8003

KL8002

 

Aukštujų g. šaligatvio pratęsimas iki Priekulės g.

Agluonos g. šaligatvio pratęsimas iki Ąžuolų/Vanagų g.

2.

Dauparai-Kvietiniai

Gobergiškė

KL8024

KL8021

KL8022

 

Akacijų, Kaštonų ir Liepų g. šaligatvių remontas vienoje pusėje

3.

Dovilai

Šiuparių k.

Dovilai

KL8234

Miško g.

Gatvės apšvietimo įrengimas

4.

Endriejavas

Endriejave

KL8560

2224

KL8560

Mokyklos g.

Mokyklos g. šaligatvio remontas

„Atgimimo“ parko ir Liepų g. šaligatvių atnaujinimas

5.

Judrėnai

Judrėnų k.

KL8584

Naujokų g

 

6.

Kretingalė

Kalotės k.

KL8928

Spalvų g

 

7.

Veiviržėnai

Veiviržėnai

KL8612

KL8619

KL8624

Mokyklos g. atšaka

Laisvės g, atšaka

 

8.

Vėžaičiai

Lapiai

KL8512

Trumpės g

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 250 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,