Mano Gargždai



Savivaldybės teigia esančios pasirengusios veikti savarankiškiau ir prisiimti atsakomybę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
LRP kanceliarijos/Roberto Dačkaus ntr. LRP kanceliarijos/Roberto Dačkaus ntr.

Atsakomybę prisiimti galinčios stiprios ir savarankiškos savivaldybės – darnios regionų plėtros pamatas ir viena svarbiausių gerovės valstybės sąlygų. Šis motyvas skambėjo Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotame kasmetiniame Regionų forume, skirtame aptarti svarbiausius regionų politikos ir savivaldos plėtros klausimus.

 

Renginyje, organizuotame kartu su Vidaus reikalų ministerija ir Lietuvos savivaldybių asociacija, buvo pristatyta programos „Kurk Lietuvai” dalyvių parengtas savivaldybių savarankiškumo stiprinimo priemonių planas.

Forume kalbėję valstybės vadovas G. Nausėda bei Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis pabrėžė savivaldybių savarankiškumo ir subsidiarumo pricipo laikymosi svarbą, jo reikšmę šalies bendruomenėms bei tuo pačiu savivaldybėms tenkančią atsakomybę.

„Suprantame, kad su noru turėti daugiau savarankiškumo ateina būtinybė prisiimti atsakomybę. Esu įsitikinęs, kad jau esame užaugę ir subrendę prisiimti šią atsakomybę, todėl prašau pasitikėti mumis ir leisti veikti,“ – forume sakė Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Forume buvo pasirašytas Prezidento G. Nausėdos, savivaldybių merų ir Seime atstovaujamų politinių partijų atstovų memorandumas „Dėl glaudesnės centrinės valdžios ir vietos valdžios partnerystės siekiant stiprinant Lietuvos savivaldos savarankiškumą ir atsakomybę.“

Regionų forumo diskusijoje dalyvavo šalies ministerijų ir parlamentinių partijų atstovai, savivaldybių vadovai, Europos Parlamento Regioninės plėtros komiteto nariai.

Pagrindinį forumo pranešimą „Sėkmingos decentralizacijos kelias“ skaitė Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos Lietuvos skyriaus vadovas, decentralizacijos ekspertas Hansjörgas Blöchligeris.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 395 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,