Mano Gargždai



Gargždų „Kregždutė“ šokėjos skynė laurus Palangoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Jono Lemežio nuotr. Jono Lemežio nuotr.

Šeštadienį, rugpjūčio 5 d., Palangoje jau 15-ą kartą vyko linijinių šokių festivalis „Draugystės tiltas“. Šiemet, dėl pandeminės situacijos, festivalyje dalyvavo tik Lietuvos linijinių šokių kolektyvai, tarp kurių ir gargždiškiai – „Kregždutė“ bei „Gargždė“ atstovai.

 

Nuo 2006 m. vykstantis tarptautinis „Draugystės tiltas“ sparčiai populiarėja ir kasmet sutraukia gausų būrį šokėjų iš Lietuvos bei svečių iš užsienio. 2010 metais festivalyje dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius – 2 100 šokėjų.

„Festivalis vystėsi palaipsniui, vis papildydamas savo formatą. Pradžioje buvo šokama tik J. Basanavičiaus gatvėje, vėliau festivalis prasidėdavo rytiniu pasišokimu prie jūros ir tik tuomet persikeldavo į J. Basanavičiaus gatvę. Festivalį užbaigia linedance šokių vakaras“, – informuoja organizatoriai.

Šiemet apie 700 J. Basanavičiaus alėjoje išsirikiavusių įvairaus amžiaus šalies šokėjų atliko per metus studijose išmoktus šokius. Festivalio dalyviai ne tik šoko, bet ir prisidėjo prie kilnaus tikslo – aukota Šv. Pranciškaus onkologijos centrui.

Ketvirtą kartą „Draugystės tilte“ šokę „Kregždutė“ atstovai tą pačią dieną sudalyvavo ir Palangos sporto centre vykusiose Lietuvos kantri ir linijinių šokių asociacijos (KLŠA) reitinginėse varžybose „Linedance LT Open 2020“.

„Kregždutė“ šokėjai užėmė garbingas prizines vietas: „Newcomer Youth“ lygyje šokėja Emilija Miliūtė iškovojo 1 vietą, „Newcomer Diamond“ lygyje Dalia Lemežienė pelnė 3 vietą, „Novice Youth“ lygyje Gabrielė Rakauskaitė užėmė 4 vietą, o „Novice Diamond“ lygyje Vilma Dapkevičienė iškovojo 3 vietą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 224 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,