Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų ugdymo įstaigoje – koronaviruso atvejis (papildyta)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas šį rytą pranešė, kad Klaipėdos rajono ugdymo įstaigoje užfiksuotas COVID-19 atvejis.

 

Pasak Direktoriaus, koronavirusas diagnozuotas Gargždų lopšelio-darželio „Gintarėlis“ auklėtiniui: „Šiuo metu visa grupė yra saviizoliacijoje. Patalpos jau dezinfekuojamos. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atlieka epidemiologinį tyrimą.“

Gargždų lopšelio-darželio direktorė Alė Šimaitienė įstaigą lankančių vaikų tėvus informavo, kad izoliavus vieną grupę, kitos dirba. Darbas vyksta pagal ekstremaliosios situacijos sąlygas.

Savivaldybė informuoja, kad šiuo metu izoliuota 20 vaikų ir 4 įstaigos darbuotojai – trys auklėtojos ir viena auklėtojos padėjėja.

A. Bogdanovo teigimu, šiuo metu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai, padedami Visuomenės sveikatos centro specialistų, nustatinėja galimus kontaktus, tada ir bus priimtas sprendimas, ar būtina izoliuoti daugiau darželio grupių, ar yra poreikis jį uždaryti.

Administracijos direktorius taip pat informavo, kad vaikas užsikrėtė nuo savo mamos, kuri jau praėjusią savaitę pajuto simptomus, nuo trečiadienio sąmoningai mažamečio į ugdymo įstaigą nevedė.

„Vakar sužinojome, kad mama turi teigiamą atsakymą, iškart buvo ištirtas vaikas, šįryt paaiškėjo, kad ir jis serga. Kaip užsikrėtė mama, nėra aišku“, – komentavo A. Bogdanovas, pridurdamas, kad tikisi tėvų, įstaigos darbuotojų bendradarbiavimo, siekiant greičiau nustatyti galimus kontaktus.

Šeima gyvena daugiabučiame name, tad yra imtasi atitinkamų priemonių, vertinant, ar tinkamos sąlygos saviizoliacijai, dezinfekuojama laiptinė.

NVSC primena, kad vaikų, kurie šiuo metu yra izoliacijoje, tėvai yra vadinamasis kontakto kontaktas, tad jiems izoliacija neturi būti taikoma. Izoliacija taikoma, kai turėtas didelės rizikos sąlytis su sergančiu COVID-19 liga asmeniu, kuriam liga patvirtinta laboratoriniu tyrimu.

Tikėtina, kad vaikams, lankiusiems grupę su sergančiuoju NVSC rekomenduos atlikti tyrimą dėl koronaviruso.

Daugiau informacijos apie situaciją tikimasi pateikti antroje dienos pusėje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,