Mano Gargždai



Veiviržėnuose – graži ir prasminga moksleivių iniciatyva

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijos III G klasės moksleiviai ir jų auklėtoja Irena Žemgulienė pradžiugino miestelio biblioteką gražia ir prasminga iniciatyva. Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijos III G klasės moksleiviai ir jų auklėtoja Irena Žemgulienė pradžiugino miestelio biblioteką gražia ir prasminga iniciatyva.

„Skaitymas veikia gydančiai. Jis yra pašventimas, stebuklingas raktas, atveriantis duris į mūsų sielos erdvių gelmes, į kurias kitaip nesugebėtume patekti...“ (M. Prustas).

 

Atsiliepdami į Lietuvos Prezidentės D. Grybauskaitės žodžius „Tegul knyga suartina mus ir įkvepia dalytis gerumu šiais metais“, Veiviržėnų J. Šaulio gimnazijos III G klasės moksleiviai ir jų auklėtoja Irena Žemgulienė pradžiugino miestelio biblioteką gražia ir prasminga iniciatyva – padovanojo devynias knygas.

 

Tikriausiai retas kuris verslininkas sugalvotų dalyvauti panašioje akcijoje. Nustebino jaunų žmonių, moksleivių noras paremti miestelio biblioteką. Ši mintis gimė mokytojai Irenai Žemgulienei. Norėdama paskatinti savo auklėtinius daugiau skaityti, pasiūlė patiems mokiniams nupirkti knygų ir visiems kartu apsilankyti miestelio bibliotekoje. Vaikai noriai nešė pinigėlius, kas kiek galėjo, diskutavo kokias knygas pirks, norėjo patys pavartyti, įvertinti savo dovanas.

Visos knygos pasiekė biblioteką. Bibliotekininkė V. Krauleidienė surengė parodą, kaip garbės svečius pasikvietė III G klasės moksleivius ir jų auklėtoją, dėkojo už padovanotas knygas, visus vaišino tortu ir arbata. Jaunimas išsakė daug gražių minčių apie knygą ir skaitymo prasmę. Visi noriai vartė naujas knygas, bendravo, džiaugėsi prasmingos ir labai reikalingos akcijos rezultatais.

Smagu, kai jauni žmonės vis dažniau praveria bibliotekos duris, noriai ima knygą į rankas, domisi ne tik užsienio, bet ir Lietuvos rašytojų kūriniais, o dar smagiau, kai patys padovanoja bibliotekai reikalingą knygą. Noriu padėkoti Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos III G klasės moksleiviams ir jų auklėtojai Irenai Žemgulienei už gerus norus, gražias idėjas ir prasmingus darbus.

 

J. Lankučio viešosios bibliotekos nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 206 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,