Mano Gargždai



Dauparų-Kvietinių seniūnija: nei pavadinimas, nei vieta nesikeis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Seniūnijos buveinė liks Gargžduose. Redakcijos archyvo nuotr. Seniūnijos buveinė liks Gargžduose. Redakcijos archyvo nuotr.

Pastaruoju metu visuomenėje kyla nemažai diskusijų dėl Dauparų-Kvietinių seniūnijos. Čia gyvenantys žmonės aptarinėja pavadinimo keitimą, kur jie bus aptarnaujami. Klaipėdos rajono savivaldybė matydama, kad seniūnijos gyventojams patogiausia ir toliau vykti į Gargždus, priėmė sprendimą nekeisti nei Dauparų-Kvietinių pavadinimo, nei vietos. Gyventojai ir toliau visais reikalingais klausimais galės konsultuotis Gargžduose įsikūrusioje seniūnijoje.

 

Dauparų-Kvietinių seniūnija vienija net 19-ką kaimų, o jos teritorijoje gyvenančių žmonių skaičius jau perkopė keturis tūkstančius ir kasmet didėja. Kadangi seniūnija įsikūrusi netoli dviejų miestų – Gargždų ir Klaipėdos, ją mielai renkasi vis daugiau gyventojų bei verslo įmonių.

Visą šį laiką seniūnijos gyventojai buvo aptarnaujami Gargžduose įsikūrusioje seniūnijoje, nes taip žmonėms yra patogiau. Tačiau vidaus reikalų ministro pasirašytame įsakyme buvo įtvirtinta nuostata, kad seniūnijos buveinė, t. y., patalpos, darbuotojai turi būti jos aptarnaujamoje teritorijoje. Kitaip tariant, fiziškai seniūnija turėjo būti Dauparuose, Kvietiniuose, Gobergiškėje arba bet kurioje kitoje gyvenvietėje, esančioje seniūnijos teritorijoje. Tokia pati situacija buvo ir su pavadinimu, kuris turėjo atitikti gyvenamosios vietovės, kurioje yra seniūnijos buveinė, pavadinimą.

Todėl su gyventojais, kviečiant bendruomenės atstovus, seniūnaičius buvo pradėta diskusija dėl Dauparų-Kvietinių pavadinimo keitimo, o ateityje galbūt svarstyti ir vietos, kur gyventojai bus aptarnaujami, klausimą.

Seniūnijos pavadinimo keitimas didelių diskusijų visuomenėje nesukėlė, tačiau imta nuogąstauti dėl aptarnavimo vietos. Dalis seniūnijos gyventojų išreiškė norą ir toliau seniūniją matyti Gargžduose, o ne kažkurioje iš seniūnijos gyvenviečių. Tad Klaipėdos rajono savivaldybė matydama, kad žmonėms patogiausia ir toliau vykti į Gargždus, priėmė sprendimą nekeisti nei Dauparų-Kvietinio pavadinimo, nei vietos.

Dauparų-Kvietinių seniūnija ir toliau taip vadinsis, o jos gyventojai visais reikalingais klausimais galės konsultuotis Gargžduose įsikūrusioje seniūnijoje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 328 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,