Mano Gargždai



Gargždų krepšinio laukia pokyčiai: burs bendruomenę ir diegs motyvacinę sistemą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų komanda NKL lygoje sieks aukščiausių rezultatų. Komandos nuotr. Gargždų komanda NKL lygoje sieks aukščiausių rezultatų. Komandos nuotr.

Gargždų „Gargždai“ krepšinio komanda jau nuo rugpjūčio vidurio pradėjo pasirengimą artėjančiam sezonui Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Trečią sezoną čia žaisianti Gargždų ekipa pasitinka atsinaujinusi. Nors paskutinysis čempionatas ir buvo nutrauktas dėl pandemijos, komandoje pavyko išlaikyti žaidėjų branduolį, taip pat prisivilioti patyrusį Švedijoje ir aukščiausioje šalies lygoje ne vienerius metus rungtyniavusį Modestą Kumpį. Pokyčių yra ir vadovybėje – ilgametį dalininką Arminą Linkauską pakeitė verslininkas iš Klaipėdos Ovidijus Jokubaitis, už vyriausiojo trenerio vairo stojo jaunas buvęs komandos žaidėjas Erikas Kubilius, o vadovo pozicijoje – Justas Bražas. Su pastaruoju ir kalbamės apie Gargždų „Gargždai“ ekipos pokyčius ir tikslus.

 

Išlaikė branduolį

Kaip portalui mano-gargzdai.lt pasakojo J. Bražas, džiugu, kad pavyko išlaikyti komandos branduolį: Joną Dumašių, Deividą Anužį, Arvydą Kačiną, Titą Lengviną, taip pat praėjusio sezono simbolinio penketo žaidėją Mantą Ruikį. Prie ekipos taip pat prisijungė stiprus ir patyręs krepšininkas, Gargžduose mokyklą baigęs Modestas Kumpys (29 m.), sugrįžo praėjusį sezoną NKL lygoje Telšių komandai atstovavęs Ernestas Bružas. Komandoje – ir perspektyvus jaunimas: Oskaras Pleikys, Eimantas Žilius, Rokas Gedspudas, Ugnius Kondrotas, Markas Liutika, Edgaras Riauka.

Erikas Kubilius, naujasis komandos treneris, pasak J. Bražo, yra itin ambicingas ir kelia aukščiausius tikslus, nepaisant to, kad trenerio vaidmuo jam – naujas – juo tapo nuo sausio mėnesio.

„Jis daug pats žaidęs, matęs aukšto lygio krepšinio. Tikime ir pasitikime treneriu, norime, kad jis užaugtų, kaip ir mūsų organizacija“, – kalbėjo Gargždų krepšinio ekipos vadovas.

Trenerio asistentu lieka gargždiškis Silvestras Staponas, kuris taip pat bus ir RKL komandos vyriausiuoju treneriu. Fizinio parengimo treneris – ne vienerius metus šioje pozicijoje dirbantis Tomas Papievis.

 

 Naujasis komandos vadovas J. Bražas turi idėjų, kaip burti krepšinio bendruomenę Gargžduose. Komandos nuotr.

 

Sieks kurti „krepšinio piramidę“

Komandos vadovas teigė, kad jų siekis yra sukurti „krepšinio piramidę“, motyvuojančią Klaipėdos rajone krepšinį žaidžiančius vaikus siekti geriausių rezultatų ir patekimo į pagrindinę miesto komandą.

„Antra komanda (žaidžianti RKL B divizione – aut. past.) jau taip pat pradės trečiąjį sezoną, bet visada joje dominuodavo Klaipėdos jaunimas. Dabar šios komandos tikslas – užsiauginti žaidėjus pagrindinei komandai. Sieksime, kad Sporto centro vaikai matytų, kad turi galimybę tobulėti, lankyti treniruotes, dirbti ir „užsidirbti“ vietą nacionalinėje miesto komandoje“, – motyvacinę sistemą pristatė J. Bražas, atskleidęs, kad jau dabar mato keletą perspektyvių vaikinų iš Gargždų, kuriuos sieks jungti į treniruočių procesą su pagrindine komanda.

Pašnekovas akcentavo, kad pavyko užtikrinti, jog jaunimas galėtų turėti dvigubą licenciją: žaisti ir RKL, ir NKL lygose.

„Rotuosime, kad ateitų ir į pagrindinės komandos treniruotes. Turime 14 pagrindinių žaidėjų, sutartys pasirašytos yra su 8-iais, 6-is jungiame į procesą, jie turi dvigubas licencijas,“ – pasakojo komandos direktorius.

M. Ruikis, kuris savo karjeroje yra žaidęs Prancūzijoje, atstovavęs Klaipėdos „Neptūno“ komandai, nuo šių metų prisijungė ir prie Klaipėdos rajono sporto centro krepšinio trenerių gretų.

Anot J. Bražo, tai dar viena puiki paskata jaunimui: „Tikimės, kad puikiai krepšinio filosofiją išmanantis žaidėjas ir treneris pritrauks vaikus, padės burti krepšinio bendruomenę.“

 

Siekis – aukščiausi rezultatai ir krepšinio bendruomenė

Pasiteiravus, kokius tikslus šiemet kelia komanda, pašnekovas atviras: „Tikslas – laimėti NKL. Kam žaisti, sportuoti, jeigu neturi tokio tikslo?“

Jis akcentavo, kad bus siekiama ne tik demonstruoti aukštus rezultatus, bet ir burti krepšinio bendruomenę, fanų ratą.

J. Bražas pasidžiaugė, kad surengtame sezono atidarymo 3 prieš 3 turnyre jau pavyko sulaukti nemažo susidomėjimo – dalyvavo 35 komandos.

„Norime, kad mūsų varžybose dalyvaujantys žmonės gautų platesnį aptarnavimo paslaugų spektrą, galėtų įsigyti maisto, gėrimų. Norime pagerinti laiko praleidimo kokybę“, – vieną iš idėjų atskleidė „Gargždų“ vadovas.

Kaip būdą paįvairinti krepšinio varžybas, J. Bražas mato įvairių Klaipėdos rajono saviveiklininkų pasirodymus pertraukų metu.

„Norime bendradarbiauti su kitomis organizacijomis, pavyzdžiui, muzikos mokykla. Jos ugdytiniai gali rengti pasirodymus. Turime pavyzdžių, kaip žmones suburia ir netolimi mūsų kaimynai – Šilutė. Per Šilutės komandos varžybas – ir su būgnais, gitaromis groja“, – planus pristatė J. Bražas, akcentavęs, kad toks aktyvus palaikymas sportininkams yra labai svarbus.

Dar viena naujovė – išvykoje žaidžiamų komandos varžybų transliacijos bare „Auksinis liūtas“.

„Esame sutarę, kad jie mūsų mačus rodys per visus savo televizorius. Turėsime fanų barą, kuriame žmonių lauks ir prizai, ir geras laiko praleidimas“, – dar vieną mintį, kaip bandys gaivinti krepšinio bendruomenę Gargžduose, atskleidė komandos vadovas.

J. Bražas vylėsi, kad idėjas, kurių turi itin daug, galės įgyvendinti ir tam nesutrukdys koronaviruso pandemija.

„Be žmonių palaikymo, bendruomenės, nė viena sporto organizacija negalėtų išgyventi“, – apibendrino pašnekovas.

 

Komandos treneris E. Kubilius turi ambicingų tikslų. Komandos nuotr.

 

Komanda pasiilgusi varžybų

Šiemet NKL dalyvaus 15 komandų, kurios varžysis 2 ratų sistema, kas savaitę lauks po dvejas varžybas – išvykoje ir namie. Komandai teks sužaisti 28-ias reguliaraus sezono rungtynes.

„Čempionatas vyks tik 5,5 mėn., sportininkams tai yra labai mažai, anksčiau apie 7 mėnesius trukdavo. Viskas turėtų finišuoti kovo gale, finalinio ketverto varžybomis, stengsime patekti į jį, kaip seksis, pamatysime“, – kalbėjo J. Bražas, pridurdamas, kad negalima „nurašyti“ nė vienos varžovų komandos.

Į treniruotes kiekvieną darbo dieną besirenkantys krepšininkai jau sužaidė ir dvejas draugiškas varžybas su Mažeikių „Erelių“ ekipa. Iki sezono pradžios, spalio 15 d., planuojama kas savaitę sužaisti bent po vienerias varžybas ir taip pasirengti artėjančiam varžybų maratonui.

Anot J. Bražo, jau numatyti susitikimai su Palangos, Telšių krepšininkais.

„Visi nusiteikę darbingai, pasiilgę krepšinio, nori žaisti, nori emocijų“, – nuotaikas komandoje apibūdino jos vadovas.

Pirmosiose NKL varžybose gargždiškiai spalio 15 d. 18 val. Joniškyje jėgas išbandys su vietos „Delikateso“ komanda.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 542 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,