Mano Gargždai



Dėl Gargždų seniūno atleidimo – Profesinės sąjungos kreipimasis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos darbuotojų profesinė sąjunga išplatino viešą informaciją dėl Gargždų seniūnijos seniūno Sauliaus Bakšinskio atleidimo. Dalinamės tekstu.

 

Šią savaitę iš pranešimų oficialiame Klaipėdos rajono savivaldybės interneto puslapyje ir vietos žiniasklaidoje sužinojome, kad iš pareigų atleidžiamas Gargždų seniūnijos seniūnas Saulius Bakšinskis.

Profesinė sąjunga dabar nevertina priimto sprendimo teisėtumo ir jo pagrįstumo, tai padarys teisininkai, susipažinę su atleidimo pagrindu, tačiau atkreipiame Savivaldybės vadovų ir visuomenės dėmesį, kad valstybės tarnautojai ir darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartis, turi būti atleidžiami laikantis valstybės tarnybos ir darbo teisę reglamentuojančių teisės aktų nuostatų bei nešališkumo principų.

Tam, kad valstybės tarnautojui būtų taikoma nuobauda, nepakanka vien fakto konstatavimo, kad jis neatliko savo pareigų arba atliko jas netinkamai. Būtina nustatyti visus tarnybinio nusižengimo sudėties elementus, tarp jų ir tarnautojo kaltę.

Savivaldybės administracijos direktoriaus A. Bogdanovo sudaryta komisija ištyrė aplinkybes ir pateikė motyvuotą išvadą, kuri nesutapo su Savivaldybės administracijos direktoriaus nuomone. Klaipėdos rajono savivaldybės viešai paskelbtoje informacijoje A. Bogdanovas net keletą kartų pabrėžia, kad nesutinka su komisijos nuomone, kurią sudarė du teisinį išsilavinimą turintys nariai ir profesinės sąjungos atstovas, ir mano, kad komisija netinkamai atliko jai pavestą darbą.

Būdamas nešališku, Savivaldybės administracijos direktorius galimai galėjo priimti kitą sprendimą – tarnybinį nusižengimą tyrusiai komisijai pavesti patikslinti motyvuotą išvadą arba per teisės aktuose nustatytą terminą tarnybinį nusižengimą ištirti pakartotinai – ir tik tuomet priimti sprendimą dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo. Tačiau sprendimas atleisti seniūnijos seniūną iš einamų pareigų priimtas.

Pažymime, kad tarnybinė nuobauda – atleidimas iš pareigų – gali būti skiriama už šiurkštų tarnybinį nusižengimą, taip pat už kitą tarnybinį nusižengimą, jeigu prieš tai valstybės tarnautojui nors kartą per paskutinius 12 mėnesių buvo taikyta tarnybinė nuobauda – griežtas papeikimas.

Apie savo sprendimą Savivaldybės administracijos direktorius A.Bogdanovas informavo valstybės tarnautoją taip pat netinkamu būdu ir netinkamu laiku – atleidžiamo darbuotojo laikino nedarbingumo dėl ligos laikotarpiu, telefonu ir jau netrukus (po pusvalandžio nuo darbuotojo informavimo) ši žinia pranešta žiniasklaidai, kas, neabejotinai, gali sukelti papildomus sveikatos sutrikimus. Beje, Profesinė sąjunga apie tai kol kas nėra informuota.

Paradoksalu, kad šiandien Gargždų seniūnijos seniūnas S. Bakšinskis oficialiai dar yra Administracijos darbuotojas (turi laikiną nedarbingumą), o Savivaldybės administracija ir žiniasklaida skelbia, kad valstybės tarnautojas yra atleidžiamas.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos darbuotojų profesinės sąjungos nuomone, Savivaldybės administracijos vadovai, keldami labai aukštus etikos, veiklos ir atsakomybės standartus tarnautojams, kurie turėtų būti vienodai taikomi visiems, taip pat privalo gerbti darbuotojų pagrindines teises ir laisves, laikytis Lietuvos Respublikos Konstitucijos, Lietuvos Respublikos įstatymų, kitų teisės aktų bei būti nešališkiems priimant sprendimus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 307 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,