Mano Gargždai



Gyventojai renka Seimą: VRK ragina saugoti vieni kitus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Redakcijos archyvo nuotr. Redakcijos archyvo nuotr.

Šiandien rinkėjai jau nuo pat 7 val. ryto iki 20 val. vakaro turi teisę išreikšti pilietinę valią – balsuojama, kas ateinančius ketverius metus valdys šalį. 11 val. duomenimis, į rinkimų apylinkes atvyko jau 9,51 proc. rinkėjų. Gargždų rinkimų apygardoje 11 val. prie balsadėžių jau buvo atėję 8,14 proc. rinkėjų, dar 11,11 proc. balsavo iš anksto. Mėguvos apygardoje 11 val. balsavusiųjų – 9,53 proc., iš ansto balsavo 11,56 proc.

 

Rinkėjų aktyvumo duomenis galite sekti ČIA.

Spalio 11-ąją, pagrindinę rinkimų dieną, VRK prašo visų balsuoti atvykusių rinkėjų būti pilietiškais ir eilėse prie balsavimo vietų praleisti vyresnio amžiaus žmones, neįgaliuosius, besilaukiančias moteris, balsuoti atėjusius tėvus su kūdikiais ir mažais vaikais.

„Matydami, kaip atsakingai rinkėjai laikėsi tvarkos išankstinio balsavimo metu, labai tikimės, kad ir sekmadienį balsuoti atėję žmonės taip pat rodys gražų pilietiškumo pavyzdį ir saugos ne tik save, bet ir kitus, - kalbėjo VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

VRK taip pat pataria į balsavimo patalpą nesivesti kitų asmenų, kurie nebalsuoja rinkimuose, atvykus į balsavimo vietas nesibūriuoti bei laikytis saugaus atstumo nuo rinkimų komisijų narių ir kitų rinkėjų.

Rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti asmens dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią veido apsaugos priemonę bei turėti savo asmeninį rašiklį.

Pagrindinę rinkimų dieną – spalio 11-ąją rinkėjai gali balsuoti savo rinkimų apylinkėje arba bet kurioje savo apygardos rinkimų apylinkėje, kurios darbą pradės 7 val. ryto ir balsavimą organizuos iki 20 val. vakaro.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 142 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,