Mano Gargždai



Premjeras: atėjo laikas padaryti pauzę visuomeniniame gyvenime

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
S. Skvernelis. Josvydo Elinsko/delfi.lt nuotr. S. Skvernelis. Josvydo Elinsko/delfi.lt nuotr.

Pirmadienį Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis feisbuke pranešė apie naujausius planuojamus pokyčius valdant epidemiologinę padėtį šalyje ir teigė, kad Lietuvoje ir toliau plintant koronavirusui, atėjo laikas padaryti pauzę visuomeniniame gyvenime.

 

Šiuo metu ypač grėsminga situacija keliose savivaldybėse: Raseinių rajone užsikrėtusiųjų skaičius viršija 850 skaičiuojant 100 000 gyventojų. Kelmėje – 314, Šiaulių rajone – 200. Įtempta situacija ir Šiaulių mieste, Joniškyje, Švenčionyse, Plungėje, Radviliškyje.

Pasak premjero, COVID-19 ligoniams gydyti jau naudojama 57 proc. taip vadinamų „kovidinių“ lovų: „Pasiekę 70 proc., būsime priversti stabdyti tam tikrų planinių paslaugų teikimą, kad mūsų medikai galėtų nukreipti resursus naujajam koronavirusui gydyti.“

„Medikai ir epidemiologai išlieka svarbiausi žmonės mūsų kovoje su COVID-19. Turime tausoti juos, sudaryti jiems geriausias sąlygas ir gerbti jų darbą. Todėl šiandien priėmėme sprendimą mokėti priedus 5-ų tiesiogiai su virusu dirbančių ligoninių medikams ir skirti papildomų išteklių sustiprinti Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir motyvuoti jo darbuotojus, – pranešė S. Skvernelis. – Padėti mūsų medikams turime visi, nes vien jų pastangomis klastingo viruso neįveiksime.“

Pranešęs, kad artimiausiu metu į pavojingiausią situaciją patekusioms savivaldybėms bus duotos griežtos rekomendacijos viruso valdymui, premjeras prašė visų laikytis šių taisyklių.

Trečiadienį visos savivaldybės bus suskirstytos į raudonąją, geltonąją ir žaliąją grupes. Kiekvienai grupei bus duotos labai išsamios ir aiškios rekomendacijos, kaip kovoti su viruso plitimu.

„Jeigu šios priemonės nepadės, būsime priversti įvesti lokalius karantinus atskirose savivaldybėse“, – informavo premjeras.

S. Skvernelis taip pat ragino visus atlikti pilietinę pareigą balsuojant Seimo rinkimuose ir pabrėžė, kad tai daryti yra saugu – rinkimų komisijos yra pasiruošusios darbui pandemijos akivaizdoje.

„Kitą savaitę prasideda mokinių rudens atostogos. Vaikai neis į mokyklas. Tada bus pats laikas ir suaugusiems padaryti pauzę visuomeniniame gyvenime, taip apsaugant save ir kitus nuo viruso plitimo“, – rašė premjeras, raginęs prisiminti pavasario šūkį „Likite namuose“, atsisakyti nebūtinų renginių, eiti tik ten, kur užtikrinamas saugumas ir reikalavimų laikymasis.

„Tikiu, kad kaip ir pavasarį, NVSC specialistams į pagalbą prireikus vėl ateis savanoriai“, – vylėsi S. Skvernelis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 185 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,