Mano Gargždai



Seimo rinkimai: rezultatai Gargžduose nustebino abu kandidatus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
P. Gražulis švenčia pergalę rinkimuose. Kandidato socialinio tinklo nuotr. P. Gražulis švenčia pergalę rinkimuose. Kandidato socialinio tinklo nuotr.

Gargždų vienmandatėje rinkimų apygardoje pergalę šventė ir Seimo nario mandatą užsitikrino savarankiškai išsikėlęs kandidatas Petras Gražulis, surinkęs 53,64 proc. (7 990) rinkėjų balsų. Jis aplenkė Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatę Rasą Petrauskienę, kurią palaikė 42,58 proc. (6 342) dalyvavusių rinkėjų. Ši kadencija Seime P. Gražuliui bus jau septintoji.

 

Abu kandidatai neslėpė nuostabos

„Tikrai nesitikėjau. Netikėjau net, kad ir į antrą turą pateksiu, nesitikėjau, kad ir laimėsiu. Gargždiškiai ir rajono gyventojai padarė stebuklą, aš be galo jiems dėkingas“, – pirmadienio rytą komentavo išrinktas Seimo narys P. Gražulis.

Kad rezultatai nustebino teigė ir R. Petrauskienė.

„Iš tikrųjų nustebino šiek tiek, bet vis tiek gerbiu rinkėjų sprendimą,” – apie konkurento pranašumą beveik visose apylinkėse nuomonę išsakė R. Petrauskienė.

„Esu dėkinga kiekvienam atėjusiam ir balsavusiam. Vis gi reikia pripažinti, kad mano politiniam priešininkui pavyko pigus spektaklis. Kai visuomenė buvo dalijama į tą blogą elitą. Didesnė dalis balsavusiųjų patikėjo, kad konservatoriai yra blogi, o jis – doras šeimos žmogus. Vėl didesnė vertybė daliai žmonių pasirodė nerealūs pažadai ir mažos dovanėlės. Kita vertus, labai liūdna, kad toks spektaklis brangiai kainuoja mums – mokesčių mokėtojams jau 24-ius metus. O kaip sakė filosofas Edmundas Berkas: „Vienintelis dalykas būtinas blogio triumfui, kad geri žmonės nedarytų nieko“, – mintis, kas galėjo lemti konkurento pergalę, dėstė politikė.

 

R. Petrauskienė gali grįžti į Administracijos direktoriaus pavaduotojos poziciją

P. Gražulis atviravo, kad jį nuliūdino Seimo rinkimų rezultatai šalyje – tai, kad laimėjo dešiniosios, liberalios partijos, kurios ir formuos valdančiąją koaliciją.

Pasiteiravus, kokioje frakcijoje jis ketina dirbti, Seimo narys sakė, kad kol kas dar anksti kažką sakyti, apie tai nebuvo laiko galvoti, „galbūt mišrioje.“ Į klausimą, ar daug naudos Klaipėdos rajonui būtų, jeigu tektų dirbti Seimo opozicijoje, P. Gražulis buvo nekonkretus: „Žiūrėsime, pagal situaciją.“

R. Petrauskienei pritrūko itin nedaug iki patekimo į Seimą pagal partijos sąrašą daugiamandatėje apygardoje.

„Pagal sąrašą nepatenku, dvi ar trys pozicijos skiria iki patekimo. Nebent koalicija dėliosis, gal postūmiai bus kokie sąraše“, – atviravo konservatorių atstovė.

Ji taip pat informavo, kad gali būti ir taip, kad ji grįš į Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos poziciją – esą toks susitarimas buvo iš anksto sudarytas su dabar šias pareigas einančiu Mindaugu Šunoku.

 

P. Gražulis laimėjo ir Gargždų apylinkėse

Didžiausią palaikymą, kaip ir pirmajame ture, P. Gražulis gavo iš mažųjų kaimiškųjų apylinkių: Tilvikų, Girininkų, Žadeikių, Endriejavo, Judrėnų apylinkių. Ten kandidatą palaikė daugiau nei 70 proc. dalyvavusių rinkėjų. Visgi, Petras Gražulis didesnio palaikymo sulaukė ir Gargždų mieste: nugalėjo Gargždų trečiojoje (58,88 proc.) bei ketvirtojoje (56,16 proc.), taip pat ir Gargždų pirmojoje (53,90 proc.) apylinkėse.

Kandidatė Rasa Petrauskienė aplenkė konkurentą tik trijose apylinkėse iš 25-ių. Tai Ketvergių (66,24 proc.), Gargždų antroji (51,80 proc.) ir Dituva (50,83 proc.).

Gargždų apygardos rinkėjų aktyvumas pakartotiniame balsavime – 42,20 proc. (14 896), kai prieš ketverius metus savo pilietinę poziciją išreiškė 36,53 proc. Pirmajame ture balsavo 44,68 proc. Gargždų apygardos rinkėjų. Negaliojančių biuletenių – 564 (3,79 proc.).

Primename, kad 2016 metais Seimo rinkimų antrajame ture tuomet su partija „Tvarka ir teisingumas“ kandidatavęs Petras Gražulis (41,63 proc.) pralaimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatui Broniui Markauskui (55,39 proc.). Į Seimą P. Gražulis pateko pagal partijos sąrašą daugiamandatėje apygardoje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 592 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,