Mano Gargždai



Geriausioms moksleivių idėjoms įgyvendinti – beveik 20 tūkst. Eur

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Taryba šiandien nuotoliniu būdu vykusiame posėdyje patvirtino Klaipėdos rajono savivaldybės mokyklų mokinių iniciatyvų projektų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašą. Toks sprendimas moksleiviams suteiks galimybę siūlyti įvairias idėjas, kaip pagerinti ugdymo įstaigos aplinką, organizuoti išvykas ar renginius. Šiam tikslui numatyta beveik 20 tūkst. eurų, mokykloms lėšos bus skiriamos pagal ugdytinių skaičių – nuo 600 iki 2 500 eurų.

 

„Tarybos sprendimo esmė – patvirtinti Klaipėdos rajono savivaldybės mokyklų mokinių iniciatyvų projektų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašą, kurio tikslas ir uždaviniai – skatinti mokinių iniciatyvas, tobulinti finansinio raštingumo ir verslumo įgūdžius, gilinti žinias apie mokyklos biudžeto sudarymą, didinti mokinių įsitraukimą į mokyklos veiklas ir kurti atvirą sprendimų priėmimo kultūrą“, – nurodoma sprendimo aiškinamajame rašte.

Šiuo Tarybos sprendimo projektu nustatyta tvarka, kuria vadovaujantis Klaipėdos rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų 5–10 ir I–IV gimnazijos klasių mokiniai teiks iniciatyvų projektus ir geriausius viešai atrinktus įgyvendins kalendoriniais metais.

Tokia veikla paskatins mokinius domėtis mokyklos aplinka, orientuotis į tai, ko mokykloje dar nėra arba į tai, ką mokykla turi, bet reikia atnaujinti, dalyvaus sprendimų priėmime.

Mokinių iniciatyvų projektai turi būti skirti visai mokyklos bendruomenei (netradicinių ugdymo aplinkų, poilsio ir interaktyvių erdvių įrengimas ar tobulinimas, ugdymo priemonių įsigijimas, išvykų, renginių organizavimas ir pan.).

Viešai mokinių atrinkti geriausių idėjų projektai bus įgyvendinti 14-oje rajono bendrojo ugdymo mokyklų.

Bendrojo ugdymo mokyklų projektų grupių nariai sukurs kiekybinę ir kokybinę vertę (bus sukurtos naujos ar patobulintos ugdymo aplinkos, vykdoma edukacinė veikla, pagerės sprendimų priėmimo kultūra, stiprės bendradarbiavimo ir bendravimo ryšys, tobulės finansinio raštingumo ir verslumo gebėjimai ir kt.).

Sprendimo projektui reikalingos lėšos –19 800 Eur, kurios bus paskirstytos atsižvelgiant į bendrojo ugdymo mokinių skaičių mokykloje:

100 mokinių – 600 Eur (Agluonėnų, Dituvos, Lapių pagrindinės mokyklos);

200 mokinių – 1 000 Eur (Endriejavo, Kretingalės, Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos);

400 mokinių – 1 500 Eur (Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija, Dovilų, Ketvergių, Vėžaičių pagindinės mokyklos);

800 mokinių – 2 000 Eur (Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija, Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla);

800 ir daugiau – 2 500 Eur (Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija, Gargždų „Minijos“ progimnazija).

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 398 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,