Mano Gargždai



Stebėkite tiesiogiai internetu: Klaipėdos koncertų salėje skambės Ludwigo van Beethoveno ir Baltijos šalių kompozitorių kūriniai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
KKS nuotr. KKS nuotr.

Derindamasi prie naujų sąlygų ir nuolat pasirengusi užtikrinti bei puoselėti saugią kultūrą, Klaipėdos koncertų salė programas perkelia į kitą – virtualią erdvę. Organizatoriai ragina klausytojus nepamiršti klasikinės muzikos, kuri skambėti nepaisant nieko nenustos.

 

Programoje „Beethovenas prie Baltijos“ atlikėjai smuikininkė Dalia Dėdinskaitė, violončelininkas Glebas Pyšniakas ir pianistė Simona Zajančauskaitė sujungs didžiojo Vienos klasiko ir trijų Baltijos šalių kompozitorių kūrinius. Į programą šalia Beethoveno Fortepijoninio trio D-dur, turinčio intriguojančią paantraštę „Vaiduoklis“, jie įtraukė Baltijos šalių autorių Pēterio Vasko, Arvo Pärto ir Anatolijaus Šenderovo kūrybą – tarsi muzikinę refleksiją. Lapkričio 11 d. 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje be publikos vyksiantis koncertas bus gyvai transliuojamas Klaipėdos koncertų salės Facebook platformoje.

Ludwigas van Beethovenas ir Baltijos valstybės turi šį tą bendro – šiemet minimos 250-osios kompozitoriaus gimimo metinės, o Lietuvoje ir Latvijoje įvyko Nepriklausomybių atkūrimo 30-mečių minėjimai. Bendri jubiliejiniai metai įkvėpė menininkus sukurti programą pavadinimu „Beethovenas prie Baltijos“ ir šalia klasikinės muzikos genijaus įtraukti žymių kompozitorių iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos kūrinius.

Dalią Dėdinskaitę ir Glebą Pyšniaką prisimename iš tų laikų, kai jie grojo Klaipėdos kameriniame orkestre. Šiuo metu abu atlikėjai dirba Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje: Glebas griežia Čiurlionio kvartete, o Dalia neseniai pradėjo eiti Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncertmeisterio pareigas. Ji yra viena ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos smuikininkių, koncertuoja daugelyje Europos valstybių, JAV ir Naujojoje Zelandijoje, griežia solo su simfoniniais ir kameriniais orkestrais. Glebas Pyšniakas groja garsiausiose pasaulio salėse, pasirodo solo su įvairiausiais orkestrais. Kartu su Čiurlionio styginių kvartetu ir kitais kolegomis Glebas atlieka daug kamerinės muzikos. „Svajonių duo“ – taip Nyderlandų laikraštis „Noordhollands Dagblad“ apibūdino D. Dėdinskaitės ir G. Pyšniako dueto koncertą.

Simona Zajančauskaitė aktyviai koncertuoja kaip solistė ir įvairių kamerinių ansamblių sudėtyje. Ji yra pasirodžiusi Rusijoje, Estijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Šveicarijoje ir Austrijoje. Simona inicijavo keletą tarptautinių kamerinės muzikos projektų. Nuo 2007 m. kartu su seserimi smuikininke Justina Zajančauskaite savo gimtajame mieste rengia „Rokiškio klasikinės muzikos festivalį“, kurio pagrindinis tikslas yra pristatyti jaunąją Lietuvos ir užsienio šalių menininkų kartą ir plėsti kultūrinę erdvę Šiaurės Lietuvoje.

Visa informacija apie koncertą: www.koncertusale.lt ir www.facebook.com/koncertusale.lt.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 314 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,