Mano Gargždai



Pareigūnai stiprina vairuotojų kontrolę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos pareigūnai informuoja, jog lapkričio 16–22 dienomis visoje Klaipėdos apskrityje bus vykdoma sustiprinta vairuotojų kontrolė.

 

Itin didelis dėmesys bus skiriamas neleistinam mobiliųjų įrenginių naudojimui vairuojant išaiškinti. Priemonės bus vykdomos ir nekontaktiniu būdu.

„Tamsa ir prasti orai sunkina matomumą, todėl prie vairo būkite atidesni – nepažeidinėkite taisyklių, neužsiimkite jokia dėmesį blaškančia veikla – sveikata svarbiau nei atsakyti į trumpąsias žinutes“, – įspėja pareigūnai.

Vairuojant naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis nemažai daliai vairuotojų tarsi įprasta ir net nesusimąstoma, kad tai gali būti viena iš eismo įvykio priežasčių. Statistika byloja, kad beveik trečdalis visų eismo įvykių įvyksta dėl vairuotojų veiksmų, nesusijusių su vairavimu, nepakankamo dėmesingumo ir atidumo kelyje. Per metus policijos pareigūnai išaiškina 18 000–20 000 atvejų, kai vairuotojai nepaiso Kelių eismo taisyklių reikalavimo vairuojant nesinaudoti mobiliojo ryšio priemonėmis neturint laisvų rankų įrangos.

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys akcentuoja: „Užtenka akimirkos nukreipti dėmesį nuo vairavimo ir to, kas vyksta kelyje, ir iki nelaimės – vienas žingsnis. Tokie eismo įvykiai, kai atsitrenkiama į priekyje važiuojančią transporto priemonę, darant posūkį, išvažiuojant iš šalutinio kelio, kai nepastebima einančio pėsčiojo, yra neretai susiję su tuo, kad vairuotojas dėmesį nukreipė nuo savo pagrindinio darbo – vairavimo, nes reikėjo skubiai atsiliepti į mobiliojo skambutį, perskaityti gautą žinutę išmaniajame, čia ir dabar su keleiviu išspręsti neatidėliotiną problemą.“

Administracinė atsakomybė už draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, kai jomis naudojamasi rankomis (išskyrus tuos atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas), nesilaikymą numatyta Administracinių nusižengimų kodekse (417 straipsnio 3 dalis). Bauda siekia nuo 60 iki 90 eurų, už šį nusižengimą gali būti skiriamas ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1 iki 3 mėnesių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 397 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,