Mano Gargždai



Nemėgusi sporto Daiva Mikalauskienė atrado save zumboje – tapo trenere

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Zumba skirta visiems – visiškai nebūtina mokėti šokių judesių, kad pradėtumėte lankyti šias treniruotes“,– sako trenerė. Asmeninio archyvo nuotr. „Zumba skirta visiems – visiškai nebūtina mokėti šokių judesių, kad pradėtumėte lankyti šias treniruotes“,– sako trenerė. Asmeninio archyvo nuotr.

Karantino metu, sulėtėjus gyvenimo tempui, žmonės ima mažiau judėti, neretai vietoj fizinio aktyvumo pasirenkamas poilsis ant sofos. Gargždiškė zumbos trenerė Daiva Mikalauskienė skatina nepasiduoti pandemijos keliamai slogiai nuotaikai, nenuleisti rankų, neaptingti ir jokiu būdu nepamiršti fizinės veiklos, o stokojantiems veiklos idėjų, siūlo išbandyti zumbą.

 

Pomėgiai tapo ir darbu

„Mano didžiausios aistros yra šokiai ir kelionės. Džiaugiuosi, kad šie pomėgiai tapo ir mano darbu“, – sako kelionių agentūros „Tavo turas“ kelionių konsultantė ir zumbos trenerė D. Mikalauskienė, vedanti užsiėmimus Doviluose ir „Oxygym“ sporto klube Klaipėdoje.

Pašnekovė atvirauja anksčiau nemėgusi sportuoti, bet prieš 7 metus įvyko lūžis – pažintis su visame pasaulyje populiaria sporto programa – zumba – pakeitė gyvenimą: „Suvokdama, kad fizinė veikla yra būtina, vis ieškodavau tokių sportinių užsiėmimų, kurie mane „vežtų“, kad į treniruotes skubėčiau su džiaugsmu ir didžiausiu noru. Prieš 7 metus mano draugė papasakojo, kad Gargžduose treneris Dovydas Veiverys pradės vesti zumbos treniruotes. Ji rekomendavo nueiti, nes buvo jau išbandžiusi jo užsiėmimus Klaipėdoje. Ir tai buvo būtent tai, ko man reikėjo, kas man tiko ir patiko. Jau po pirmos treniruotės supratau, kad tai visiškai „mano“, laukdavau kiekvienos treniruotės.“

Prieš beveik ketverius metus zumbos fitneso instruktorės licenciją išsilaikiusi Daiva rugsėjį pradėjo jau ketvirtąjį zumbos treniruočių sezoną, o paskatinimo tapti trenere teigia sulaukusi iš draugių, kitų moterų, kartu lankiusių užsiėmimus pas D. Veiverį.

„Merginos pastebėjo, kad gerai atsimenu trenerio choreografijas, gražiai judu. Ir kartą nutiko taip, kad teko gelbėti treniruotę, nes pavaduojanti trenerė susirgo. Buvo daug jaudulio, bet viskas pavyko. Tada treneris buvo ramus, kad jeigu ką – bus kam jį pavaduoti. Kai atsirado galimybė išsilaikyti licenciją, draugių paskatinta išvažiavau į Vilnių, 2 dienų mokymus, kuriuos vedė specialistė iš Švedijos. Nuo tada pradėjau rinkti savo grupes ir vesti treniruotes“, – naują pradžią prisiminė pašnekovė.

Pasak Daivos, įspūdingiausias zumbos bruožas – tai, kad ji patinka ir žmonėms, nemėgstantiems mankštintis: „Treniruotės labiau primena siautulingą šokių vakarėlį, nes sportuojančiųjų veide neišnyksta šypsena, o fizinis nuovargis net labai malonus! Zumba skirta visiems – visiškai nebūtina mokėti šokių judesių, kad pradėtumėte lankyti šias treniruotes.“

 

Pradėjusi trenerės kelią Daiva dalyvauja ir įvairiuose renginiuose. Asmeninio archyvo nuotr.

 

Džiaugsmo teikiantis užsiėmimas

Zumba – tai populiari visame pasaulyje sporto programa. Tai fitneso ir šokio sintezė, kurioje gausu šokio elementų, pagrįstų tradiciniais Lotynų Amerikos šokių žingsniais (merengue, salsa, cumbia, regetonas, samba), taip pat flamenco, afro, klubinio stiliaus, hip-hop ir kitų.

Aktyvus darbas degina kalorijas ir formuoja gražias kūno linijas, o lengvai atkartojami įvairių šokių judesiai, kartu su uždegančiais latino muzikos ritmais, įtraukia ir padeda atsipalaiduoti nuo kasdienybės.

„Tai puikios treniruotės tiems, kurie nori sumažinti savo kūno svorį, išlaikyti tinkamą kūno tonusą ir išvaizdą. Atrodo, kad Jūs tik šokate, tačiau iš tikrųjų, atliekant šį tam tikrą specifinių pratimų kompleksą, specialiai sukurtą įvairių grupių raumenims, padedate ne tik sau atrodyti puikiai, tačiau ir pagerinate savijautą bei nuotaiką“, – sako trenerė.

Pasiteiravus, ką jai asmeniškai reiškia zumba, Daiva teigia, kad treniruotės – puiki proga išsikrauti fiziškai, o matydama laimingas savo klientes, trenerė pasikrauna emociškai.

Pradėjusi trenerės kelią Daiva dalyvauja ir įvairiuose renginiuose – tenka pašokdinti publiką ir miesto šventėse, ir sporto renginiuose įvairiuose Lietuvos miestuose.

„Labai smagu būna, kai kolegos organizuoja zumba maratonus. Jie vyksta 3–4 valandas, tai būna didelė šventė visiems zumbos mylėtojams, kurių susirenka po kelis šimtus. Yra tekę ir privačiuose vakarėliuose vesti mini treniruotę“, – pasakoja pokalbininkė.

 

Pasak Daivos, įspūdingiausias zumbos bruožas – tai, kad ji patinka ir žmonėms, nemėgstantiems mankštintis. Asmeninio archyvo nuotr.

 

Motyvuoja žmonės, sportuojantys drauge

Pavasarį, pirmojo karantino metu, Daiva kartu su skrabalų virtuozu Karoliu Šileika rengė pasirodymus – ne tik Gargžduose, bet ir Klaipėdoje, Šilutėje, Tauragėje.

„Norėjome, kad žmonės ne tik galėtų klausytis, bet ir pajudėti visiško karantino metu savo balkonuose, namuose prie langų ar kieme saugiais atstumais. Buvome maloniai nustebę, kad Gargžduose susirinko tiek žmonių, ir tuo pačiu išsigandę, kad nesulauktume kokių sankcijų, nes surinkome minią žmonių, policija buvo atvažiavusi“, – prisiminė pašnekovė, atskleidusi, kad šio karantino metu, deja, bet panašių pasirodymų nėra numatyta.

Daiva pasakoja, kad be zumbos yra išbandžiusi ir kitas sporto šakas – kalanetiką, pilatesą, aerobiką, step aerobiką, lankydavosi ir treniruoklių salėje: „Supratau, kad nemėgstu viena sportuoti, man priimtinesnės grupinės treniruotės. Dabar dar be zumbos lankau solo latino šokių pamokas.“

Tiesa, pašnekovė pripažįsta, kad per karantiną ir jai nėra lengva rasti valios fizinei veiklai: „Labai liūdna, kad uždrausta sportinė veikla, juk sportas – geros nuotaikos ir imuniteto generatorius. Pati namuose sportuoju mažai, tenka prisiversti, nes, kaip minėjau, man patinka grupinės treniruotės. Žmonės sportuojantys kartu mane motyvuoja. Virtualiai zumbos vesti negaliu, nes gyvenu kaimo vietovėje, kur nėra gero interneto ryšio, o jis būtinas kokybiškoms virtualioms treniruotėms. Labai tikiuosi, kad po naujų metų užsiimti sportine veikla vėl bus leista.“

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 304 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,