Mano Gargždai



Koronavirusas neapleidžia Klaipėdos rajono įstaigų: įsisuko ir į Gargždų ligoninę

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Lietuvoje, nors įvestas karantinas, ryškaus koronaviruso infekcijos atvejų mažėjimo nematyti – kasdien fiksuojama tūkstančiai užsikrėtusiųjų, sergančiųjų šalyje šios dienos duomenimis – 37 222. Tuo tarpu Klaipėdos rajone šiuo metu virusas diagnozuotas daugiau kaip 1 117 žmonių, situacija dėl COVID-19, pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Gargždų skyriaus vedėjos Aušros Syminienės, blogėja – su ligos atvejais ir toliau susiduria švietimo, gydymo, globos įstaigos, pramonės bei paslaugų įmonės.

 

Šiandien NVSC pranešė apie naujai registruotą infekcijos protrūkį Gargždų ligoninėje. Gydymo įstaigoje, anot A. Syminienės, dėl 5-iems darbuotojams patvirtinto koronaviruso sustabdyta fizioterapijos skyriaus veikla – paslaugos gyventojams laikinai neteikiamos.

NVSC Gargždų skyriaus vedėja informavo, kad su viruso plitimu vis dar intensyviai kovoja Viliaus Gaigalaičio globos namų bendruomenė: „Židinys teberusena. Vieni pasveiksta, kiti sulaukia teigiamų atsakymų, dar kiti grįžta iš izoliacijos. Vyksta suvaldymo darbai, kasdien priimami sprendimai, įstaiga nėra visiškai izoliuota, todėl tenka daug mąstyti, kaip užkirsti kelią plitimui.“

Viruso plitimo neišvengiama ir ugdymo įstaigose – atvejai fiksuoti Priekulės lopšelyje-darželyje, Gargždų lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“, dėl 4 darbuotojų susirgimo izoliuotos 2 grupės Gargždų lopšelyje-darželyje „Naminukas“.

4 COVID-19 ligos atvejai šį mėnesį registruoti ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijoje.

„Jei reikėtų vardyti visas koronaviruso paveiktas rajono įmones, užtrukčiau 5 minutes – labai daug jų susiduria. Dideli iššūkiai vis dar tenka ugdymo, gydymo įstaigoms – reikia teikti paslaugas eliminuojant riziką. Sąlygos nuolat keičiasi, nėra stabilios situacijos. Gargždų mobiliame punkte nuolat fiksuojami nauji atvejai, kiekvienas jų individualiai susijęs su tam tikra istorija – kur žmogus lankėsi, dirbo, šventė, sportavo. Fiksuojami nauji sąlytį turėjusieji, kuriems reikia izoliuotis. Dalis jų dėl turėto artimo kontakto suserga“, – apie ligos plitimą kalbėjo A. Syminienė.

Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Neringa Tarvydienė informuoja, kad per dieną Gargždų mobiliame punkte galima atlikti 60 tyrimų, teigiamų atsakymų vidurkis per praėjusias 9 dienas – apie 30 proc.

 

Nesiizoliuoja tinkamai

Koronavirusas, pasak NVSC specialistės, ir toliau sparčiai plinta ne tik įstaigose, bet ir šeimose, taip atsitinka dėl nesupratimo ar nepaisymo, kaip tinkamai izoliuotis nuo šeimos narių.

„Žmonės neteisingai supranta izoliavimąsi, jie galvoja, kad buvimas namuose su šeima yra izoliacija, nors taip nėra. Kai atvejų būdavo fiksuojama dešimtimis, kiekvienam paskambindavome, informuodavome, kaip tinkamai izoliuotis, o dabar atvejų – tūkstančiai. Žmonėms siunčiamos trumposios žinutės, kurių, mano nuomone, dalis piliečių neskaito“, – apgailestavo A. Syminienė.

Specialistė teigia, kad NVSC vis dar registruoja susirgimus po šeimyninių susibūrimų, švenčių – nepaisoma rekomendacijų atsisakyti bendrysčių, susitikimų.

„Jeigu žmogus turėjo sąlyti su segančiu ir gavo žinutę dėl izoliacijos, tai jis turėtų atidžiai paskaityti, kaip tinkamai izoliuotis ir tai daryti. Ką reiškia „visa šeima izoliuojamės“? To negali būti. Visų pirmiausia turėtume saugoti savo artimą – izoliuotis nuo šeimos“, – sąmoningumo prašė pašnekovė, pridūrusi, kad jei žmonės sąžiningai visas 14 dienų išbūtų izoliacijoje vieni patys, niekur nesilankytų, liga taip sparčiai neplistų.

„Skaitykite žinutes, pasidomėkite, kaip atrodo tinkama izoliacija. Elkitės taip, kad ties jumis nutrūktų infekcijos plitimo grandinė“, – ragino NVSC specialistė.

 

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) lapkričio 24 d. 7.00 val. duomenimis:

Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų skaičius: 49 393

Sergančių žmonių skaičius: 37 222

Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 1 169

Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 409

Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 167

Pasveikusių žmonių skaičius: 11 595

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 524

 

NVSC informuoja, kad iš per praėjusią parą Lietuvoje patvirtintų 1 169 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų 251 iš jų registruoti Kauno, 211 Vilniaus, 205 Šiaulių, 171 Klaipėdos, 114 Alytaus, 87 Panevėžio apskrityse. Dar 45 infekcijos atvejai patvirtinti Marijampolės, 42 Telšių, 26 Tauragės ir 2 Utenos apskrityse.

15 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 311 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,