Mano Gargždai



Eglišakiai dalinami nebus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Redakcijos archyvo nuotr. Redakcijos archyvo nuotr.

Kiekvienais metais vykdavusios nemokamos eglišakių dalinimo akcijos šiais metais nebus. Tačiau Valstybinė miškų urėdija primena, jog gyventojai savavališkai neitų į miškus laužyti spygliuočių – už tai gresia baudos.

 

Valstybinė miškų urėdija dėl visuotinio karantino ir jo sąlygų griežtinimo atsižvelgė į gyventojų saugumą, tad nemokamų eglišakių, skirtų augalams žiemai nuo šalčio apsaugoti, dalinimo akcijos nevykdys.

„Labai ilgai sprendėme, diskutavome, kiekvienas regioninis padalinys konsultavosi ir su savivaldybėmis, tačiau prioritetas mums yra žmonių saugumas. Nusprendėme akcijos nevykdyti, nes jos metu susirinkdavo be galo daug žmonių, dažniausiai išdalindavome apie 100 tūkst. eglišakių“, – pasakojo Valstybinės miškų urėdijos Komunikacijos skyriaus vadovė Sandra Rimkienė.

Nors spygliuočių medžių šakos yra vienas populiariausių būdų per žiemą išsaugoti lepesnius sodo ar daržo augalus, miškininkai prašo savavališkai neiti į miškus ir nelaužyti šakų, tausoti medynus. Spygliuočiai medžiai nemėgsta genėjimo ar šakų laužymo, o dažniausiai nukenčia jauni medeliai, kurių šakas lengva pasiekti.

„Daug metų vykdant šią akciją tikime, kad keitėsi žmonių sąmoningumas ir jie savavališkai į miškus neis. Mūsų transliuojama žinutė ir buvo, kad turime saugoti ir tausoti miškus, patiems neiti ir nežaloti medžių“, – sakė S. Rimkienė.

Miškininkai pataria rinktis alternatyvius būdus siekiant žiemą apsaugoti augalus – naudoti storesnį durpių sluoksnį, šiaudus ar medžiaginius maišus. Taip pat pataria neskubėti dengti medelių, kol neprognozuojami šalčiai iki -5 laipsnių. Kadangi žiemos yra vis šiltesnės, nesant didesniems šalčiams augalai po apdangalais gali pradėti pūti.

Miške savavališkai laužant šakas yra pažeidžiamos LR aplinkos ministro įsakymu patvirtintos Lankymosi miške taisyklės ir dėl tokios neatsakingos veiklos gali būti skiriama bauda.

Vis dėlto, norint įsigyti eglišakių, tai padaryti bus galima visoje Lietuvoje esančiuose Valstybinės miškų urėdijos regioninių padalinių prekybos vietose. Eglišakius bus galima įsigyti už simbolinę kainą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 186 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,