Mano Gargždai



Gargžduose sužibo Kalėdų eglė ir šventinės lemputės: pirmą kartą – virtualiai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Penktadienio vakarą Gargžduose buvo įžiebta žaliaskarė – raudonais žaisliukais bei kaspinais padabintas artėjančių švenčių simbolis nušvito auksinėmis lemputėmis.

 

Eglė – beveik 11 su puse metro aukščio karkasinė, kurią puošia 700 gyvų eglučių šakų. Kalėdinės šilumos žaliaskarei suteikia 800 metrų lempučių, 120 blyksčių, net 600 auksinių ir raudonų žaisliukų bei 40 raudonų medžiaginių kaspinų.

Papuošta ir Savivaldybės aikštė. Medžiuose, kaip ir praėjusiais metais, žybsi lemputės, o aplink tradicinėmis spalvomis žibančią eglutę sukasi 3 šokančių porų figūros, kurių aukštis siekia 2 metrus.

Pirmą kartą organizatoriai nekvietė žiūrovų į aikštę – dėl karantino ribojimų visi buvo raginami stebėti įžiebimo transliaciją žiniasklaidos priemonių ir organizatorių feisbuko paskyrose.

Visgi, Savivaldybės aikštėje žiūrovų buvo, tačiau karantino sąlygų daugelis paisė, tvarką prižiūrėjo ir policijos pareigūnai.

Šventinė programa buvo transliuojama iš „Minijos“ kino teatro, vaikai galėjo išvysti ir Kalėdų Senelį, kuris vedė renginį, taip pat Gargždų kultūros centro solistus, vaikų mylimus personažus. Pastarieji simboliškai nešė „šviesą“ prie Kalėdų eglės po truputį ją įžiebdami. Galiausiai sveikinimo žodį tarė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, kuriam ir buvo patikėta garbė galiausiai nušviesti žaliaskarę.

„Kalėdų Senis pažadėjo, kad Kalėdos tikrai bus, jis išsklaidys visas juodas negandas. Belieka palinkėti visiems gražaus laukimo, būkime geri, saugokime vieni kitus. Kalėdų stebuklas būtinai įvyks“, – šventėje kalbėjo rajono meras.

 

 

Klaipėdos r. sav. nuotr.

 

Po įžiebimo dangų nušvietė fejerverkai.

Tą patį vakarą drauge su žaliaskare sutvisko ir aikštėje augantys medžiai bei Klaipėdos ir Kvietinių gatvių apšvietimo atramos, puoštos naujomis dekoracijomis su stilizuotu miesto herbu.

Miestiečiams šventinę nuotaiką kurs ir gruodžio 4–5 d., 25–26 d. ir sausio 1 dieną nuo 18 iki 22 valandos Gargždų kultūros centro languose bei feisbuko paskyroje rodomos vaizdo projekcijos – pasakos.

UAB „Lumidėja“ laimėjo tiek gatvės dekoracijų, tiek eglės puošybos konkursus. Šiam tikslui išleista apie 20 tūkst. eurų. Tiesa, šį kartą nuspręsta miesto puošmenas ne nuomoti, bet įsigyti.

 

Įžiebimo akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 731 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,