Mano Gargždai



Karantinas pratęsiamas iki pat Naujųjų, griežtėja ribojimai: draudžiami daugiau nei dviejų šeimų artimi kontaktai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Pirmadienį Vyriausybė apsisprendė dar kartą griežtinti visoje šalyje įvestą karantiną. Po COVID–19 valdymo komiteto posėdžio buvo surengtas ir Vyriausybės posėdis, kuriame apsispręsta įvesti naujus ribojimus. Visi pokyčiai turėtų įsigalioti nuo gruodžio 9 dienos.

 

Nauji draudimai

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad situacija negerėja. „Atsižvelgiant į tai, kad epidemiologinė situacija yra negerėjanti, toliau stebime plintantį užsikrėtimų skaičių, tai turėtume vertinti kaip nebepakankamas priemones plitimui mažinti“, – Vyriausybės posėdyje sakė laikinasis sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

Bus draudžiama daugiau nei dviejų šeimų ir (ar) namų ūkių artimi kontaktai, išskyrus neatidėliotinus atvejus, kai reikia suteikti pagalbą, prižiūrėti sergančius ar negalinčius savimi pasirūpinti asmenis. Taip pat drausti rengti asmenines šventes viešose ir privačiose erdvėse, jei juose dalyvauja daugiau nei dvi šeimos ir (ar) namų ūkiai ir ne daugiau nei 10 asmenų.

Karantinas pratęsiamas iki gruodžio 31 dienos, 24 valandos.

 

Nuotolinis darbas

Ant laikinojo Ministrų kabineto stalo pirmadienį gulė nutarimas, kuriame įpareigojimai darbą valstybės ir savivaldybių institucijose, savivaldybėse, jų įmonėse ir įtaigose organizuoti ir klientus aptarnauti tik nuotoliniu būdu. Šis pasiūlymas Vyriausybėje buvo patvirtintas. Kai tai neįmanoma, minėtose įstaigose darbas turi būti vykdomas laikantis asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygų. Taip pat, kaip pažymima nutarime, tokia pačia darbo organizavimo forma bus rekomenduojama dirbti ir privačiam sektoriui.

 

Griežtesni reikalavimai verslui

Prekybininkai taip pat turės prisitaikyti prie griežtesnių veiklos sąlygų – parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose bei teritorijose šalia jų siūloma užtikrinti nebe 10, o 15 kv.m. prekybos plotą (kai visas prekybos plotas yra 10 tūkst. kv.m. arba mažesnis) arba 30 kv.m. prekybos plotą (kai visas prekybos plotas yra didesnis nei 10 tūkst. kv.m.) vienam lankytojui.

Taip pat, šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių ir kitų viešų prekybos vietų esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse leidžiama užpildyti ne daugiau kaip 20 procentų visų transporto priemonėms skirtų stovėjimo vietų, neįskaičiuojant darbuotojams bei neįgaliesiems skirtų transporto priemonių stovėjimo vietų;

Verslininkams ruošiama ir keletas naujų rekomendacijų – visose fizinėse parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose bei paslaugų teikimo vietose rekomenduojama padidinti dirbančių kasų skaičių, kad pirkėjų eilė neviršytų 5 asmenų, o šeimų nariams rekomenduojama prekybos centruose lankytis po vieną. Toliau liktų rekomendacija nenaudoti trumpalaikių pardavimų skatinimo priemonių – skelbimų apie akcijas, nuolaidas, išpardavimus, degustacijas, nes tai galėtų didinti klientų srautus ir susibūrimus.

Vyriausybė nusprendė atšaukti leidimą nuo gruodžio 10 vidurio leisti dirbti muziejams bei galerijoms, organizuoti ekskursijas.

 

Tiesioginiu būdu būtų vykdomas tik ikimokyklinis ir piešmokyklinis ugdymas

Mokykloms, vykdančioms švietimą pagal pradinio ugdymo programą, skelbti mokinių atostogas nuo 2020 m. gruodžio 14 d. iki 2021 m. sausio 3 dienos.

Vyriausybė apsisprendė švietimo veiklos organizavimo ir vykdymo srityje: – ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas rekomenduojama lankyti tik tiems vaikams, kurių tėvai (įtėviai, globėjai) neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu; – ugdymas mokyklose pagal pagrindinio ugdymo ir vidurinio ugdymo programas vykdomas tik nuotoliniu būdu, išskyrus specialiosiose mokyklose ir bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse ugdomus mokinius pagal pagrindinio ugdymo (pagrindinio ugdymo individualizuotą), vidurinio ugdymo (socialinių įgūdžių ugdymo) programas;

- neformalusis vaikų švietimas vykdomas nuotoliniu būdu arba stabdomas;

– neformalusis suaugusiųjų švietimas ir neformalusis profesinis mokymas vykdomi nuotoliniu būdu arba stabdomi, išskyrus aviacijos, jūrininkų bei transporto priemonių vairavimo praktinius mokymus;

– profesinis mokymas, išskyrus pirminį profesinį mokymą, vykdomą kartu su socialinių įgūdžių programa, ir aukštojo mokslo studijos vykdomi nuotoliniu būdu, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas;

– švietimo pagalba teikiama, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas, tokiu pat būdu, kokiu vykdoma veikla švietimo įstaigoje ir kitų švietimo teikėjų; arba teikiama nuotoliniu būdu.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 360 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,