Mano Gargždai



Lapiuose – graži akcija: senjorus pradžiugino advento vainikais ir saldžiomis dovanėlėmis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Aplankyti senoliai džiaugėsi parodytu dėmesiu. Lapių bendruomenės centro narių nuotr. Aplankyti senoliai džiaugėsi parodytu dėmesiu. Lapių bendruomenės centro narių nuotr.

Lapių kaimo senjorai praėjusią ir šią savaitę sulaukė netikėtų svečių – advento vainikus ir saldžias dovanėles jiems įteikė Lapių bendruomenės centro moterys. Siekiant išvengti būriavimosi, kiekviena jų pasiskirstė ir aplankė po vieną ar keletą senolių, o dovanas įteikė saugiai per atstumą.

 

Mintis surengti tokią akciją kilo Lapių bendruomenės centro pirmininkei, Vėžaičių kultūros centro Lapių skyriaus renginių organizatorei Laimai Karbauskienei.

„Visą laiką darydavome advento vakaronę, visos organizacijos bendradarbiaudavome, sukviesdavome pagyvenusius žmones, o šiemet nieko nebegalime rengti, viskas nuotoliniu būdu. Pagalvojome, kad kiekviena namuose galime padaryti vainiką – nupinti ir sau, ir dar kažkam“, – pasakojo L. Karbauskienė.

Iš viso buvo pagaminta 19 advento vainikų, kuriuos kartu su meduoliais, pyragais moterys įteikė ne tik Lapiuose, bet ir apylinkėse atokiai gyvenantiems senjorams.

Pasak bendruomenės pirmininkės, visi buvo labai nustebinti, džiaugėsi ir dėkojo už tokią iniciatyvą, parodytą dėmesį.

Kai kurių akyse suspindo ir ašaros, teikdamos advento vainikus, moterys pasiruošė ir sakė prasmingus žodžius, eiles.

„Kartais nieko daug nereikia: tik aplankyti, pasidomėti, kaip gyvena. Linkime visiems pagalvoti, kokį gerą darbą galite dar padaryti, juk visiems labai trūksta bendravimo ir dėmesio“, – sakė L. Karbauskienė, pridurdama, kad karantinas tik dar labiau padidino vienišų senjorų atskirtį.

Prie lapiškių kūrybinių dirbtuvių prisijungė ir Dovilų, Judrėnų bibliotekų skaitytojos.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 107 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,