Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kaip neišeiti iš proto esant saviizoliacijoje ar per karantiną? 6 pasiūlymai ką veikti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Karantinas bei saviizoliacija yra svarbūs reiškiniai ir priemonės, kurie padeda suvaldyti pandemijos plitimą. Apie jų svarbą ir naudą galėjome įsitikinti 2020m. pradžioje, kada ne tik Lietuva, bet ir didžioji dalis pasaulio žmonių gyveno užsidarę namuose ir negalėjo niekur išeiti. Viruso plitimą pavyko labai smarkiai pažaboti. Tačiau pastebėjome ir neigiamų poveikių. Labai ne kaip karantinas bei ilgas buvimas namuose atliepia žmonių psichinei sveikatai. Dėl to mes parengėme net 6 pasiūlymus, ką galima veikti tuo metu, kada užstrigote namuose ar viešbutyje ir turite karantinuotis arba būti saviizoliacijoje.

 

Sudėliokite dėlionę arba žaiskite stalo žaidimą

Mes neturime omenyje tų mažų dėlionių po 100 ar 200 detalių. Jeigu norite užimti save ilgam, rinkitės 2000, 4000 ar net didesnę dėlionę, kurios surinkimas užims dieną, dvi ar net daugiau. Geriausia yra tokį darbą, užduotį išskirstyti per savaitę ar 5 dienas, kad nebūtų taip, jog viską pavyksta sudėti per 36 valandas ir vėliau nebėra ką veikti. Mėgaukitės, neskubėkite ir maksimaliai efektyviai išnaudosite laiką.

Jei dėlionės ne prie širdies, griebkite į rankas stalo žaidimą. Užsukę į https://www.varle.lt/stalo-zaidimai/ rasite platų įvairiausių stalo žaidimų asortimentą, pradedant Monopoliu, baigiant įvairiausiomis Alias versijomis, Lažinkis, iKnow ir kitais. Su stalo žaidimu nenuobodžiausite ir jūs, ir šeima.

 

Filmai ar serialai, kurių žiūrėjimą atidėliojote

Tikriausiai yra ne vienas ir net ne keli filmai, kuriuos neseniai (ar seniau) norėjote pažiūrėti, bet neturėjote laiko, pamiršote, kad juos rodo per televiziją ar praleidote dėl kitų priežasčių. Karantinas, saviizoliacija yra puikus metas, kada galite leisti sau taip atsipalaiduoti ir pasimėgauti kokybišku seansu savo namų kino teatre.

Daug kas, ypač jaunesnio amžiaus žmonės minėjo, kad per pirmąjį karantiną jiems labiausiai padėjo būtent serialų žiūrėjimas, todėl jie tai ir darė daugiausiai.

 

Remontas ir namų tobulinimas

Dar viena veikla, kuri tikrai neleis nuobodžiauti karantino metu – savo namų tobulinimas ir remontas. Galime beveik garantuoti, kad yra net keletas vietų ar dalykų jūsų namuose, kuriuos norėtųsi, reikėtų ir galėtumėte patobulinti, atnaujinti ar sutvarkyti.

Dabar, kai sutaupysite net po kelias valandas per parą ir laiko savaitgaliais, juos dedikuokite tam, kad nebeliktų varvančių čiaupų, kreivų lentynų arba suskilusių parketlenčių. Aišku, tam tikrų darbų vykdymą reikėtų priderinti prie oro sąlygų ir daug dirbti lauke neverta šaltuoju metų laiku, nebent darbas yra neatidėliotinas.

Nepamirškite, kad visus reikiamus įrankius bei žaliavas ir priemones daugiau-mažiau galite užsisakyti internetu arba padaryti tokį užsakymą, kad prekes gautumėte bekontakčiu pristatymu ir panašiai.

 

Įgaukite sportinę formą, apie kurią svajojote

Daug kas skundžiasi ir sielvartauja dėl to, kad karantino metu uždaromi sporto klubai. Aišku, nesmagu dėl to, kad žmonės praranda darbo vietas, o verslas – pajamas, bet įgauti gerą sportinę formą tikrai įmanoma ir namuose. Jeigu netikite, galite pasižiūrėti keliasdešimt metų atgal. Visame pasaulyje kultūristai savo karjerą pradėdavo ne didžiuliame sporto klubo komplekse, o savo namų kieme ar garaže. Aišku, bėgimo takelį ir dideles stakles pasistatyti sunku – trūksta erdvės, bet įsigyti svarmenis, kilimėlį bei gumas arba kitas priemones efektyviam sportui yra tikrai įmanoma.

Galite užsukti į Varle internetinę parduotuvę. Paspaudę ant šios nuorodos - https://www.varle.lt/sporto-inventorius/ galėsite nesunkiai išsirinkti reikiamą sporto inventorių už patrauklią kainą.

 

Meditacija ir savęs pažinimas

Dar vienas metodas, kaip galima greičiau praleisti tokį laiką, kaip karantinas ir saviizoliacija – meditacija bei bandymas pažinti save. Meditaciją visi suprantame daugmaž vienodai, tačiau ką turime omenyje, kai kalbame apie savęs pažinimą?

Norime atkreipti dėmesį į tai, kad labai daug žmonių per pirmąjį 2020 metų karantiną susidūrė su ypatingai dideliais psichologiniais sunkumais. Po karantino jie buvo nebe tie patys žmonės, kokiais į jį atėjo. Vertėtų skirti laiko ir pažinti savo psichologines silpnybes, išmokti su jomis kovoti.

 

Nauja kalba

Turbūt naudingiausias įgūdis, kurio galite išmokti – nauja kalba. Šios žinios ne tik bus naudingos praktikoje, nes geriau jausitės bendraudami su naujais žmonėmis ar žiūrėdami filmus ta kalba, skaitydami literatūrą ir pnš., tačiau ir dėl to, jog patobulinsite savo smegenų veiklą. Moksliškai įrodyta, kad naujos kalbos mokymasis lavina jūsų smegenis. Su programėle išmaniajame telefone naujos kalbos pagrindų pavyks išmokti per ~2 savaites intensyvesnio mokymosi.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,