Mano Gargždai



Seimas padidino išmokas vaikams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Seimas 126 balsavime dalyvavusiems parlamentarams vieningai balsavus už, pritarė Išmokų vaikams įstatymo pataisoms, nuo 2021 m. sausio 1 d. užtikrindamas 70 eurų dydžio universalios išmokos vaikui (vaiko pinigų), skiriamos kiekvienam vaikui, mokėjimą, atsižvelgiant į bazinės socialinės išmokos (toliau – BSI) dydį, nuo 2021 m. didėsiantį iki 40 eurų.

 

Atsižvelgiant į tai, kad nuo 2021 metų BSI dydis bus indeksuojamas ir padidės nuo 39 iki 40 eurų, nuo 2021 m. sausio 1 d. nustatytas universalios išmokos vaikui dydžio koeficientas – 1,75 BSI dydžio, taip užtikrinant išmokos vaikui padidėjimą nuo 60,06 eurų iki 70 eurų.

„Vaiko pinigai yra universali išmoka, kuria naudojasi absoliučiai didžioji dauguma Lietuvos šeimų. Tai, kad jau ketverius metus turime universalios išmokos sistemą ir ją toliau tęsiame, rodo mūsų šalies brandumą ir pajėgumą užtikrinti bazines pajamas visiems šalies gyventojams. Papildoma išmokos dalis rekordiškai sumažino skurdą ir nelygybę tarp vaikų ir šis subalansuotas universalios ir papildomos išmokos vaikams variantas yra tinkamiausias dizainas derinti įvairius tikslus, t. y. šeimos stiprinimo, skurdo ir nelygybės mažinimo ir demografijos klausimus“, – sakė Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas Linas Kukuraitis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 209 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,