Mano Gargždai



Vidaus reikalų ministrė: šventinėmis dienomis žmonių mobilumas buvo itin sumažėjęs

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vidaus reikalų ministerijos nuotr. Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Šiandien Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) posėdyje buvo aptarta epidemiologinė situacija Lietuvoje ir priemonių, skirtų suvaldyti COVID-19 pandemiją, poveikis.

 

„Vertinti priemonių poveikį dar anksti, tikslesnės prognozės bus sausio mėnesio pradžioje, kai bus aiškesnė susirgimų ir taikomų priemonių koreliacija. Žmonių mobilumas yra itin sumažėjęs, žmonės lieka namuose ir mažiau juda. Dėl tolesnių veiksmų galima bus spręsti, pasibaigus šventėms, kai tiksliau matysime draudimo priemonių poveikį“, – kalbėjo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Judėjimas šalies keliuose sumažėjęs 80 procentų.

Anot Policijos departamento, bendrai per visą laikotarpį nuo gruodžio 16 dienos į kitos savivaldybės teritoriją pareigūnai neįleido daugiau kaip 31 tūkstančio transporto priemonių, šventinių dienų metu šis skaičius perkopė 16 tūkstančių transporto priemonių.

„Visas draudimų paketas veikia gana efektyviai, mes stengiamės žmonėms paaiškinti situaciją ir protokolus rašyti tik kraštutiniu atveju“, – kalbėjo Policijos departamento generalinis komisaras Renatas Požėla.

Šiuo metu išrašyta beveik tūkstantis protokolų: didžioji dalis – dėl būriavimosi viešosiose vietose arba dėl buvimo privačiose erdvėse, kai jose buvo daugiau nei vienos šeimos nariai.

VESK posėdyje buvo nuspręsta kreiptis į savivaldybes, kad jos, bendradarbiaudamos su policijos pareigūnais, sumažintų trauką šventinėmis dienomis į centrines miestų aikštes ir užkirstų kelią žmonėms būriuotis. Policijos pareigūnai taip pat žada skirti daugiau dėmesio viešosioms erdvėms tikrinti.

Pažymėtina, kad VESK posėdyje buvo aptarta ir kaip kovoti su dezinformacija dėl COVID-19 vakcinų. Teisingumo ir Vidaus reikalų ministerijos pateiks pasiūlymus, kokias priemones galima būtų naudoti kovai su dezinformacija, kartu įvertindamos ir teisės aktų pakeitimų poreikį.

„Šiandien mes aptarėme, kaip galima būtų kovoti su dezinformacija dėl vakcinų nuo koronaviruso. Ši dezinformacija daro didelę žalą visuomenei, tai labai svarbus aspektas ir tam turi būti parengti visi įrankiai“, – kalbėjo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 303 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,