Mano Gargždai



Kitoks Naujųjų sutikimas: Gargžduose šventinę naktį patruliuos pareigūnai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Dėl karantino ribojimų Naujųjų metų sutikimas bus kitoks nei įprasta – savivaldybės atsisako fejerverkų numatomi įvairūs ribojimai, viešosiose miestų erdvėse tvarką užtikrins patruliuojantys pareigūnai.

 

Didieji šalies miestai – Vilnius ir Kaunas – praneša apie laukiančius griežtus ribojimus prie miestų eglių – pastebėjus žmonių susibūrimą, žadama jas išjungti, taip pat bus ribojamas eismas, draudžiamas parkavimas.

Naujųjų išvakarėse užges visi papuošimai ir pagrindiniai traukos objektai – eglutė ir šviesos instaliacija „Šiaurinė žvaigždė“ – uostamiesčio Teatro ir Atgimimo aikštėse.

Tuo tarpu Gargžduose, nors ir atsisakoma fejerverkų, tokių griežtų ribojimų imtis neplanuojama, tvarką miesto centre užtikrins pareigūnai.

„Naujųjų metų naktį Gargžduose, taip pat ir prie eglutės, patruliuos policijos bei Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai“, – informuoja Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus patarėja Ernesta Badalova, kviesdama būti sąmoningais ir Naujus metus sutikti su šeima.

Klaipėdos rajono savivaldybė primena gyventojams vadovautis Vyriausybės nustatytais karantino reikalavimais – būtina laikytis atstumų, nesibūriuoti, taisyklingai dėvėti kaukes. Kontaktai galimi tik tarp vieno šeimos ūkio.

 

Stiprinamas pareigūnų patruliavimas viešose Klaipėdos apskrities vietose

Siekiant suvaldyti galimą COVID-19 viruso plitimą, Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informuoja, jog 2020 m. gruodžio 31 d.–sausio 1 d., pasitelkus policijos rėmėjus, šaulių sąjungos ir kitų tarnybų atstovus, bus stiprinamas patruliavimas viešose Klaipėdos apskrities vietose – parkuose, paplūdimiuose, aikštėse, prekybos centruose ir kt.

Taip pat nutarta riboti asmenų patekimą į Klaipėdos miesto Atgimimo ir Teatro aikštes, bei, siekiant sumažinti žmonių srautus ir galimą viruso plitimą, ženklais uždaryti įvažiavimą į automobilių aikštelę prie Klaipėdos Molo.

Patruliuojantys pareigūnai ne tik užtikrins viešąją tvarką Klaipėdos miesto bei Klaipėdos apskrities viešose erdvėse, bet ir tikrins kaip laikomasi karantino reikalavimų, ar asmenys nesiburiuoja viešose vietose, prekybos centruose, ar tinkamai dėvimos veido apsaugos priemonės.

 

Tikrins asmenų būtinybę migruoti tarp savivaldybių

Primename, kad šventiniu laikotarpiu vėl veiks stacionarūs kontrolės postai – policijos pareigūnai kontroliuos judėjimą tarp savivaldybių. Kontrolė bus vykdoma nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.

Postai Gargždų mieste bus įrengti Kretingos plente, Klaipėdos g. įvažiuojant iš Dauparų, Basanavičiaus gatvėje, įvažiuojant iš Kulių, prie įvažiavimų nuo Dovilų bei Kalniškės kaimų.

Primename, kad Vyriausybės nutarimu palikti gyvenamąją vietą leidžiama:

vykstant į darbą (darbo reikalais);

vykstant į prekybos vietą;

vykstant į tarptautinius keleivių maršrutus aptarnaujančius oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų;

vykstant į nuosavą nekilnojamo turto objektą;

vykstant į laidotuves;

dėl sveikatos priežiūros ir kitų būtinųjų paslaugų;

dėl kitų būtinųjų paslaugų ar objektyviai pagrįstų priežasčių, kai vykti neišvengiamai būtina;

vykstant pasivaikščioti atvirose vietose ne daugiau kaip vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams;

vykstant prižiūrėti sergančių ar negalinčių savimi pasirūpinti asmenų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 236 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,