Mano Gargždai



A. Dulkys apie komendanto valandą: lauksime iki Trijų Karalių, tada spręsime, ką daryti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A. Dulkys. Tomo Vinicko/DELFI.lt nuotr. A. Dulkys. Tomo Vinicko/DELFI.lt nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys trečiadienį po Vyriausybės posėdžio pranešė, kad trečiosios vakcinos dozės nuo koronaviruso galima tikėtis po sausio 4 dienos. Ministras taip pat kalbėjo ir apie galimybę įvesti komendanto valandą. Anot jo, tokie sprendimai galėtų būti svarstomi tik po Trijų Karalių.

 

„Naujausia žinia, kad turime gavę informaciją, kad po sausio 4 dienos, tikimės, kad ji bus patikslinta, Lietuvą pasieks dar viena vakcinų siunta. O tai reiškia, kad sausio pirmą savaitę galėsime tęsti vakcinavimo procesą ir antrąją siuntą išgabenti į koordinuojančius centrus“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

 

Sprendimai tik po Trijų Karalių

Latvija nusprendė Naujiesiems metams įvesti komendanto valandą. A. Dulkys po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje juokavo, kad jo pasąmonė net nenori tokio žodžio girdėti, pamiršo žurnalisto užduotą klausimą.

Ministras aiškino, kad tikslesnis situacijos vertinimas bus daromas po Naujųjų metų. Tada bus galvojama, ar dabar veikiančios priemonės tinkamai veikia.

„Norisi tikrai išlaukti bent jau iki Trijų Karalių, kada statistika pradės kalbėti apie poveikį, kurį turime iš dabartinių priemonių“, – aiškino jis.

Jis žadėjo sprendimus tik sausio pradžioje.

„Mes norime profesionaliai įsitikinti, ar bus koks pozityvus poveikis iš tų priemonių, kurias priėmėme pastaruoju metu. Todėl manome, kad jau detaliau spręsime, analizuosime ir pokyčius vertinsime pradedant nuo sausio 1, o dar tiksliau – nuo Trijų Karalių“, – kalbėjo ministras.

 

Dvi pagrindinės žinios

Vyriausybė šiandien nusprendė Statistikos departamentui pavesti nuo kitų metų atlikti statistinį COVID–19 tyrimą.

„Šiandien turėčiau dvi tokias pagrindines žinutes. Viena susijusi su tuo, kad Vyriausybė šiandien pavedė Statistikos departamentui atlikti statistinį tyrimą. Tai reiškia, kad nuo šiol Statistikos departamentas gaus ne tik apibendrinus duomenis apie naujus atvejus, atliktų testų skaičių ir panašiai, bet jie gaus detalią informaciją apie žmonių amžių, darbovietę, sveikatos duomenis“, – sakė ministras.

A. Dulkys teigė, kad žinant tikslesnę informaciją bus galima taikyti tikslesnes karantino priemones. Ministras priminė, kad antradienį buvo susitikęs su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centro (NVSC) vadovu, su kuriuo kalbėjo ir apie „pamestus“ statistinius skaičius dėl šalyje fiksuotų mirčių, jis pažėrė kritikos centro veiklos atžvilgiu.

„Aš nebuvau įtikintas atsakymais, todėl paprašiau, kad NVSC vadovas pateiktų detalų situacijos vertinimą dėl neapskaitytų mirčių. (…) Gavęs raštiškus paaiškinimus imsiuosi atitinkamų priemonių“, – sakė ministras.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 276 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,