Mano Gargždai



R. Petrauskienė – vėl Administracijos direktoriaus pavaduotoja, prie valdančiųjų prisijungė du politikai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Rasa Petrauskienė ir Mindaugas Šunokas. Feisbuko ir Klaipėdos r. sav. nuotr. Rasa Petrauskienė ir Mindaugas Šunokas. Feisbuko ir Klaipėdos r. sav. nuotr.

Šiandien neeiliniame Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo pritarta Administracijos direktoriaus pavaduotojo Mindaugo Šunoko atleidimui. Po to vyko slaptas balsavimas dėl Rasos Petrauskienės kandidatūros į šią atsilaisvinusią poziciją – 19 balsų už, 7 prieš pritarta politikės skyrimui į pavaduotojos postą.

 

Tokios rokiruotės prireikė, nes konservatorių frakcijoje iš anksto buvo sutarta, kad pralaimėjus Seimo rinkimus, R. Petrauskienė turėtų galimybę grįžti į prieš tai 2019 birželį-rugsėjį užimtą postą. Primename, kad Gargždų vienmandatėje apygardoje pernai jai teko pripažinti pralaimėjimą prieš Petrą Gražulį.

Posėdžio pabaigoje meras Bronius Markauskas paskelbė, kad prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos, gavus sausio 12 d. pateiktą prašymą, prisijungia du Tarybos nariai – Raimondas Simonavičius ir Rūta Cirtautaitė, iki šiol buvę mišrios frakcijos nariai. Tai reiškia, kad nuo šiol iš 27 Klaipėdos rajono tarybos narių, 19 dirbs valdančiojoje koalicijoje.

Portalui mano-gargzdai.lt pasiteiravus, ar nėra jaučiama politinė įtampa tarp koalicijos partnerių, meras teigė, kad tikrai jokios įtampos nėra, koalicija dirba stabiliai, o tą esą patvirtino ir klausimas dėl direktoriaus.

„Frakcijos papilnėjimas – normalus politinis procesas. Natūralu, kad kuo didesnė valdančioji dauguma, tuo naudingiau ir produktyviau galima dirbti. Visuomet yra siekis turėti kuo didesnę koaliciją. Džiaugiuosi, kad pavyko susitarti su R. Simonavičiumi ir R. Cirtautaite dėl prisijungimo. Neabejoju, kad kolegos puikiai įsilies į daugumos gretas“, – komentavo B. Markauskas.

 

M. Šunokui – ir opozicijos padėkos

Politikai neeiliniame posėdyje bendru sutarimu pritarė M. Šunoko atleidimui iš Administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigų nuo sausio 14 d.

„Toks buvo mano sprendimas, suderintas su frakcija. Pailsėsiu nuo politikos trumpam, susidėliosiu planus, tikslus“, – posėdyje kalbėjo M. Šunokas, atskleisdamas, kad politikos visiškai palikti nesiruošia.

Frakcijos „Kuriam kartu“ seniūnas, dirbantis opozicijoje, S. Karbauskas teiravosi, ką jis patyrė per beveik dvejus darbo metus šiame poste.

„Per šį laiką tikrai nuveikėme nemažai darbų, buvo įdomu dirbti, stebėti, kaip procesai vyksta iš vidaus. Žmonės, kurie tiesiogiai nesusiduria su tuo, jie neteisūs, nes darbo daug, jis įdomus, reikia priiminėti atsakingus sprendimus“, – apibendrino darbo metus M. Šunokas.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys Jonas Dromantas teiravosi, kodėl vieno žmogaus nesėkmė turi lemti kito žmogaus likimą.

Meras, bandydamas atsakyti į klausimą, teigė, kad po rinkimų valdančiojoje daugumoje esančios partijos susitaria dėl postų: „Nei meras, nei kitos frakcijos negali daryti įtakos konservatorių pasirinkimams.“

Bronius Markauskas dėkojo pavaduotojui už nuveiktus darbus, buvimą komandoje ir vylėsi, kad pasibaigus karantinui, dar turės progą pabendrauti gyvai.

Už darbą jam dėkojo ir liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkas Nerijus Galvanauskas, ir socialdemokratų partijos frakcijos pirmininkė Ligita Liutikienė, pati ankstesnėje kadencijoje užėmusi Administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas.

Padėką už darbą tarė ir opozicijos atstovas S. Karbauskas. Jo manymu, M. Šunokas – nekonfliktiškas, ko esą negalėtum pasakyti apie R. Petrauskienę.

„Jos abejotina kompetencija ir daugumoje bus didesnė trintis, daugiau intrigų ir ne į naudą rajono gyventojams“, – dar prieš slaptą balsavimą savo poziciją išsakė S. Karbauskas.

 

Sieks tęsti darbus

Administracijos direktoriaus siūlymu buvo kviečiama nuo sausio 15 dienos Administracijos direktoriaus pavaduotoja 9-ojo šaukimo Tarybos įgaliojimo laikui skirti R. Petrauskienę. Slaptas balsavimas dėl galiojančio karantino vyko kitaip – politikai buvo kviečiami balsuoti atvykstant į Savivaldybę pagal sudarytą grafiką, tam buvo skirtos 3 valandos.

Balsų skaičiavimo komisija, kurią sudarė R. Simonavičius, R. Daubaris ir A. Gudauskienė paskelbė, kad slaptame balsavime dalyvavo 26 Tarybos nariai, iš jų 19 pritarė kandidatūrai, 7 nepritarė.

Pasiteiravus, kokius pagrindinius darbus R. Petrauskienė ketina atlikti, politikė užsiminė apie skiepų nuo koronaviruso plano skaidrų įgyvendinimą Klaipėdos rajone. Ji taip pat teigė, kad sieks tęsti koalicijos programoje numatytus ir pradėtus projektus, dėmesį skiriant kuruojamoms švietimo, sveikatos, kultūros sritims.

S. Karbauskas nepraleido progos pasiteirauti, kaip ji ketina įgyvendinti „pinigų pritraukimą iš ministerijų“, apie kurį ji anksčiau viešai yra užsiminusi žiniasklaidoje, ar tai neprasilenkia su partijos deklaruojamais skaidrumo principais.

„Tai natūralus procesas – dirbant Savivaldybėje bendrauti su Vyriausybe. Žymiai patogiau, kai santykiai geri, ministerijose – konservatorių ministrai. Tikiu, kad darbas vyks sklandžiai. Jeigu reikės pagalbos – tikrai bendradarbiausiu“, – sakė R. Petrauskienė.

Ji dėkojo merui, užtikrinusiam kontaktinio posėdžio suorganizavimą, taip pat Tarybos nariams, ją palaikiusiems.

„Dėkoju Mindaugui, dirbusiam sąžiningai, nuoširdžiai, tuo metu, kai manęs nebuvo. Tai buvo teisingas sprendimas“, – padėkos žodį kolegai tarė paskirta Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 320 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,