Mano Gargždai



Klaipėdos „Banginis“ taps „Mega“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
© UAB „Baltic RED“ / slapsys.com nuotr. © UAB „Baltic RED“ / slapsys.com nuotr.

Vienas didžiųjų Klaipėdos prekybos centrų „Banginis“ ruošiasi rekonstrukcijai, po kurios pasikeis ne tik jo išvaizda, bet ir pavadinimas.

 

Praėjusią savaitę Klaipėdos miesto savivaldybės atstovams buvo pristatyti „Banginio“ rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai.

„Įgyvendinus planuojamus rekonstrukcijos ir plėtros darbus, „Banginis“ virs šiuolaikišku, į šeimą ir laisvalaikį orientuotu naujos koncepcijos prekybos ir laisvalaikio centru. Keičiantis prekybos centro koncepcijai, keisis ir jo pavadinimas – po rekonstrukcijos „Banginis“ duris atvers ne tik iš esmės atsinaujinęs, bet ir nauju pavadinimu – „Mega“. Lietuvoje tai jau bus antrasis prekybos ir laisvalaikio centras tuo pačiu pavadinimu“, – „Vakarų ekspresui“ teigė projektą vystysiančios UAB „Baltic RED“ generalinio direktoriaus pavaduotoja Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Į šį projektą planuojama investuoti apie 20 mln. eurų.

„Būdami vieni iš Lietuvos prekybos rinkos lyderių ir valdydami sėkmingai Kaune veikiantį prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“, priėmėme strateginį sprendimą analogiškos koncepcijos prekybos ir laisvalaikio centrą įkurti ir Klaipėdoje“, – teigė I. Goštautaitė-Gedutė.

Pasak jos, atnaujintame prekybos centre turėtų atsirasti daugiau pramogų ir laisvalaikio paslaugų. Po rekonstrukcijos pastato bendrasis plotas turėtų padidėti apie 60 procentų, pastatas taps dviejų aukštų. Pirmajame aukšte veiks įvairios parduotuvės, išliks „Maxima“ ir „Senukai“.

Antrajame aukšte planuojamos pramogų ir laisvalaikio vietos, kavinės, kino teatras, vaikų edukacinis pramogų centras „CurioCity“.

Taip pat bus perplanuota automobilių stovėjimo aikštelė, padidinat automobilių stovėjimo vietų skaičių, koreguojant įvažiavimus į teritoriją. Sykiu numatoma įrengti ir pėsčiųjų bei dviračių taką.

Praėjusių metų pabaigoje Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisijai pristatytame projekte buvo nurodyta, kad esamas įvažiavimas iš Vilniaus plento būtų pastumtas šiek tiek toliau nuo žiedo, viaduko link, planuojama pailginti persirikiavimo ir lėtėjimo juostas, kad eismas būtų saugesnis. Įvažiavimas į teritoriją iš Šilutės plento bus paplatintas ir pritaikytas krovininiams automobiliams.

Visi darbai planuojami kartu su Savivaldybės vykdomais šalia esančios žiedinės sankryžos ir estakados statybos darbais.

Kol vyks rekonstrukcija, pasak valdytojų atstovės, parduotuvės veiks. Planuojama, jog dabartinio Klaipėdos „Banginio“ vietoje „Mega“ duris atvers 2022 m. pabaigoje–2023 m. pradžioje.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 77 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,