Mano Gargždai



Užimtumo tarnyba skelbia apie dvi naujas nemokamas mokymosi platformas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Nepakankamas skaitmeninis raštingumas ir labai paklausioms specialybėms reikalingi įgūdžiai – šie du faktoriai paskatino Užimtumo tarnybą naujai iniciatyvai. Tęsiant gerą 2020 metų tradiciją, šiemet pradėta bendradarbiauti su „Microsoft“. Visuomenei atveriamos dvi nemokamos savarankiško mokymosi platformos – „Microsoft Learn“ bei „LinkedIn Learning“.

 

Taip pat „Microsoft“ bendradarbiaujant su Baltijos šalių mokslo institucijomis sukurtose nuotolinėse studijose šiuo metu žinias jau gilina apie 3 tūkst. lietuvių. Per 8 savaites jie įgis duomenų ir verslo analizės įgūdžių, pagrindinių programinės įrangos ir sistemų projektavimo principų bei žinių apie jų kūrimą ir testavimą. Šie mokymai jau vyksta, tačiau norintys prisijungti sausio mėnesį dar gali spėti tai padaryti.

„Sparčiai kintanti ekonominė, socialinė aplinka, inovacijos bei skaitmenizacija vis labiau iš mūsų reikalauja kitokių žinių ir įgūdžių. Tai tik dar labiau išryškino 2020 metais prasidėjusi COVID-19 pandemija, kuri paskatino įmones peržiūrėti procesus, dalį jų skaitmenizuoti, robotizuoti, iškelti į elektronines erdves. Mokymo įstaigos taip pat turėjo akimirksniu persiorientuoti ir pritaikyti savo mokymo programas dėstymui nuotolinėmis priemonėmis. Išpopuliarėjo elektroninės prekybos tinklai, elektroninis kultūrinių objektų lankymas ir panašios virtualios paslaugos“, – teigė Užimtumo tarnybos direktoriaus pavaduotoja Giedrė Vitė.

Nuotolinės savarankiško mokymosi studijos jau pernai sulaukė didelio visuomenės dėmesio, kai Užimtumo tarnyba pasiūlė nemokamus kursus Coursera.org platformoje. Juos pradėjo daugiau nei 23 tūkst. šalies gyventojų, o tarp populiariausių temų buvo programavimo pagrindai.

„Vertinant spartų pasaulio skaitmenizavimosi bei persikėlimo į elektronines erdves etapą žmonės taip pat aktyviau pradėjo domėtis IT profesijomis, suprasdami, kad artimiausiu metu tokias kompetencijas turinčių darbuotojų reikės labiausiai“, – sakė G. Vitė.

Aktyviai metus pradeda ir persikvalifikuoti norintys Užimtumo tarnybos klientai. Pirmieji šiais metais profesinį mokymą pasirinkusieji aktyviausiai domėjosi žiniatinklio programuotojo specialybe. Iš 58 pirmų mokytis pradėjusiųjų kas trečias pasirinko šią kvalifikaciją.

Pernai penktadalis profesinį mokymą baigusių Užimtumo tarnybos klientų įsidarbino po dviejų savaičių, daugiau negu pusė jų – po 3 mėnesių, o po 6 mėnesių įsidarbino beveik 70 proc. naują kvalifikaciją įgijusių žmonių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 772 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,