Mano Gargždai



Dėl nemokamo antrokų maitinimo prašymų rašyti nereikės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Jau nuo rugsėjo mėnesio nemokamus pietus valgys ne tik priešmokyklinių grupių auklėtiniai ir pirmų klasių mokiniai, bet ir antrokai. Be to, norint gauti nemokamus pietus nebereikės rašyti prašymo.

 

Buvo priimti Socialinės paramos mokiniams įstatymo pakeitimai, kad jau nuo 2021 metų rugsėjo mėnesio bus nemokamai maitinami visi antrų klasių mokiniai. Taip pat ir toliau nevertinant šeimos pajamų bus nemokamai maitinami mokiniai, kurie mokosi mokyklose pagal priešmokyklinio ugdymo programą ar pagal pradinio ugdymo programą pirmoje klasėje.

„Džiugu, kad daugėja vaikų, kurie galės pasinaudoti galimybe gauti nemokamą maitinimą. Taip ne tik tėvams mažėja finansinė našta, bet ir vaikai drauge pietaudami ugdosi savo valgymo ir bendravimo kultūrą“, – įsitikinusi Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Violeta Riaukienė.

Beje, nemokamų pietų skyrimo procedūros bus paprastesnės.

„Papildomai kreiptis ir rašyti prašymų tėvams arba globėjams nereikės. Žinoma, pageidaujantieji pietų galės atsisakyti“, – teigia Klaipėdos rajono mero pavaduotoja.

Klaipėdos rajone nemokama maitinimą nevertinant pajamų jau nuo 2020 m. rugsėjo 1 dienos gauna 546 vaikai, besimokantys pagal priešmokyklinio ugdymo programą ir 527 pagal pradinio ugdymo programą pirmoje klasėje.

Nuo 2021 m. rugsėjo 1 d. planuojama nemokamai maitinti apie 1 600 mokinių, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas pirmoje ir antroje klasėje.

Pasak vicemerės, net ir karantino metu nemokamas mokinių maitinimas nenutrūksta – jiems išduodami maisto produktų paketai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 271 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,