Mano Gargždai



Sporto centre – trys užsikrėtusieji koronavirusu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Naujas koronaviruso atvejų protrūkis ketvirtadienį registruotas Klaipėdos rajono savivaldybės biudžetinėje įstaigoje „Sporto centras“, ten infekcija nustatyta trims darbuotojams, praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

 

Kaip sakė šios įstaigos direktorius Vaidas Liutikas, didelės rizikos kontaktai buvo greitai izoliuoti, tad tikimasi, kad tolesnio viruso plitimo bus išvengta.

Anot įstaigos vadovo, vienas administracijoje dirbantis žmogus dirbo darbo vietoje, buvo atsakingas už darbuotojų vertinimų dokumentų priėmimą. Vakare pajuto simptomus, o dviem darbuotojams, kurie ilgiau nei 15 minučių išbuvo patalpoje, vėliau taip pat pasireiškė infekcijos požymiai, o testai patvirtino užsikrėtimą.

Dar dviem asmenims, kurie turėjo trumpą kontaktą, koronaviruso testai buvo neigiami.

„Tai geriausias pavyzdys, kaip būtina laikytis specialistų rekomendacijų ir vengti ilgesnių nei 15 minučių kontaktų. Dirbame ir kontaktiniu būdu, ir nuotoliniu. Sporto salė veikia, aukšto meistriškumo sportininkai treniruojasi, leido dabar ir aukšto meistriškumo vaikų krepšinio treniruotes nuo 15 metų“, – apie tai, kad įstaiga dirba 30 proc. pajėgumu, sakė V. Liutikas.

Praėjusią parą šalyje, remiantis Statistikos departamento duomenimis, buvo patvirtinti 654 nauji infekcijos atvejai, 19 infekuotų žmonių mirė. Klaipėdos rajone naujų atvejų – 10.

14 dienų sergamumas 100 tūkst gyventojų Lietuvoje siekia 381,7, o Klaipėdos rajone šis rodiklis – 389,2. Per vakar parą ištirta 7623 ėminių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 228 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,