Mano Gargždai



Vasario 16-oji: Valstybės atkūrimo dieną ir Užgavėnes Klaipėdos rajone minėsime netradiciškai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Kretingalės kultūros centro prieigos jau pasidabino lietuviška atributika, o Dreverna (apačioje) ir Vėžaičiai kviečia apžiūrėti Užgavėnių kaukes. Kultūros centrų nuotr. Kretingalės kultūros centro prieigos jau pasidabino lietuviška atributika, o Dreverna (apačioje) ir Vėžaičiai kviečia apžiūrėti Užgavėnių kaukes. Kultūros centrų nuotr.

Kitą savaitę, antradienį, minėsime Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, kuri šiemet sutampa su archajiška žiemos švente – Užgavėnėmis. Domėjomės, ką žiūrovams šiuo išskirtiniu karantino laikotarpiu švenčių proga siūlys Klaipėdos rajono kultūros centrai.

 

Gargžduose vasario 16 d. vyks Užgavėnių svitos važinėjimai mieste, Jakuose taip pat lankysis „žydukų“ vežimaitis. Na, o Gargždų kultūros centras skelbia Lietuvos valstybės atkūrimo dienos konkursą – „Išradingiausia Vasario 16-osios akimirka!“. Išpildęs visas konkurso sąlygas, laimėtojas bus apdovanotas įspūdingu prizu – kubilu jo kieme“, – dalyvauti konkurse kvietė Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė.

Kretingalės kultūros centre bus vykdoma akcija-konkursas „Mes tikrai mylim Lietuvą“. Jos metu gyventojai galės iš išorės papuošti Kultūros centro pastatą rankų darbo širdelėmis.

„Feisbuko paskyroje prasidės dailyraščio laureatų rinkimas iš skelbto konkurso „Dar sugebu dailiai rašyti“. Dienos metu skambės šventinė muzika iš Kultūros centro langų“, – sakė laikinai Kretingalės kultūros centrui vadovaujanti V. Skuodienė.

Plikių skyrius feisbuko paskyroje įkels Užgavėnių vaidybinį filmuką. Girkalių skyrius taip pat feisbuko paskyroje skelbs virtualios parodos „Mano kraštas“ nuotraukas-laureates.

„Taip pat įvyks poetinio-muzikinio filmuko „Girkaliai – tai slaunas miestas“ premjera. Sveikins Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistas Mindaugas Rojus“, – planuojamas veiklas pristatė V. Skuodienė.

Dreverna Užgavėnių proga surengė tradicinių kaukių parodą Kultūros namų languose, o Valstybės dienai ruošiasi jau tris savaites.

„Užgavėnes švenčiame jau daug dešimtmečių, tad turime sukaupę nemažą nuotraukų archyvą. Remdamiesi juo, kompiuterinėmis programomis parengėme vaizdo-garso albumą „Kaip mes vijome žiemą iš Drevernos kiemo 2008–2021 m.“. Jį paskelbsime Drevernos kultūros namų feisbuko paskyroje prieš pat Užgavėnes – vasario 15 d., – portalui mano-gargzdai.lt planus dėstė Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus renginių organizatorė Virgina Asnauskienė. – Valstybės dienai kuriame ir maketuojame muzikinį filmą-sveikinimą „Švenčiame Lietuvą“. Jame skambės trys dainos, dreverniškių palinkėjimai ir pamąstymai apie Lietuvą. Feisbuke ir „YouTube“ platformoje filmą paskelbsime Vasario 16-osios išvakarėse.“

Veiviržėnų kultūros centras Vasario 16-ąją rodys naują tinklalaidę „Veiviržėnų istorijos puslapiai“, o Veiviržėnų kultūros centro Judrėnų skyrius rengia bėgimo akciją „Judrėnams 460 metrų“.

„Pasipuošę Lietuvos trispalvės vėliavos atributika ir pasirinkę saugią atkarpą raginame išbandyti jėgas su savo šeimos nariais. Šventinę akimirką nufotografuoti ir siųsti į Judrėnų kultūros namų feisbuko paskyrą“, – aktyviai minėti Valstybės atkūrimo dieną kviečia organizatoriai.

Užgavėnių proga Veiviržėnų kultūros centro Endriejavo skyrius surengs Užgavėnių kaukių parodą.

„Kadangi šiais metais Užgavėnės ir Vasario 16-osios minėjimas vyksta tą pačią dieną, bet yra paskelbtas karantinas – viskas vyks kiek kitaip. Savo feisbuko paskyroje įkelsime vaizdo sveikinimą Vasario 16-osios proga „Tau, Lietuva“. Na, o centras jau dabar yra pasiruošęs Užgavėnėms – languose įsitaisė kaukės-personažai, apšviesti specialiu apšvietimu, kiekvienas turintis savo istoriją, kuriomis dalinsimės feisbuko paskyroje. Skyriai taip ruošiasi šventėms – kviečia namuose kepti blynus, dekoruoti juos, dalintis nuotraukomis socialinėje erdvėje“, – Vėžaičių kultūros centro ir skyrių planus pristatė renginių režisierė Agnė Meškytė.

​„Agluonėnų kultūros namų puslapis jau dabar pasipuošė logotipu ir sveikinimu Valstybės atkūrimo dienai. Vasario 16 d. 17 val. Agluonėnų kultūros namų paskyroje sveikinsime žiūrovus vokalinio ansamblio „Agluona“ solistės Justinos Mulskytės atliekama daina „Brolužis“ (Aut. Bjelle) premjera ir šiai dainai skirtu vaizdo klipu. O Užgavėnes kviečiame švęsti, prisijungiant prie Priekulės kultūros centro akcijos atrakcijos, dalintis prisiminimais iš Užgavėnių ar naujais šiupinių receptais, nuotraukomis ar panašiai“, – kviečia agluonėniškiai.

Nors ir netradiciškai, bet skambiai minėti antradienio šventes kviečia ir Kvietinių bendruomenė.

„Kviečiame visus nepamiršti iškelti vėliavų prie savo namų, gal net langų, papuošti Užgavėnių kaukes ir aprėdus trispalvių spalvomis, o gal net dekoruoti taip blynus. Vasario16-osios proga padovanokime Lietuvai ir sau unikalią dovaną – trispalvių upę, juk visos upės suteka į jūrą. Nepraleiskime progos paminėti mūsų visų gimtadienį ir linksmai pašėlioti su Užgavėnių kaukėmis, iškrėsti šposą artimam ar tolimam kaimynui bei kitaip pakelti vienas kito ūpą, – kvietime rašo organizatoriai, primindami laikytis saugaus atstumo ir visų Vyriausybės rekomendacijų. – Užgavėnių „žydukams“ vengti tiesioginio kontakto, o sušokti ar padainuoti lauke. Taip pat, galbūt lauktuves „žydukams“ būtų galima palikti prie namo ar butų įėjimų, supakuotus į atskirus maišelius. Atvykę „žydukai“ prasineš apie save trankiais instrumentais, šokiais ir dainomis. Pasidžiaukime, pakvailiokime, pašėliokime kartu su persirengėliais iš savo kiemų ar butų ir palinkėkime vieni kitiems gerų metų – be negandų ir koronės. Gi nusipelnėme smagaus ir linksmo, bet saugaus mūsų visų gimtadienio!“, – švęsti laisvę Užgavėnių ritmu kviečia kvietiniškiai.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 222 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,