Mano Gargždai



Dėl Sendvario daugiafunkcio centro statybos jau konsultuojamasi su investuotojais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė jau parengė techninius dokumentus Sendvario daugiafunkcio centro privataus partnerio atrankai, o tam, kad būtų atrinktas tinkamas partneris, suorganizuota ir rinkos konsultacija, kurios tikslas gauti suinteresuotų rinkos dalyvių nuomonę dėl pagrindinių pirkimo dokumentų sąlygų. Sendvaryje planuojama pastatyti pagrindinę mokyklą beveik pusei tūkstančio vaikų, per 230 vietų darželį bei sporto ir laisvalaikio erdves.

 

Konsultacijoje dalyvavo 12 potencialių investuotojų. Pasak Savivaldybės mero Bronio Markausko, investuotojų susidomėjimas rodo, kad Savivaldybė – patikimas partneris.

„Sendvario daugiafunkcis centras – vienas iš prioritetinių projektų, todėl mums šis žingsnis – rinkos konsultacija dėl pirkimo dokumentų – buvo labai svarbus. Pasitikrinome, kaip reaguoja investuotojai, kokie klausimai jiems kyla. Džiaugiuosi, kad susidomėjimas yra ir, manau, kad pradėję pirkimą kandidatų turėsime“, – sako meras Bronius Markauskas.

Savivaldybei priklausančiame 3,7 ha žemės sklype planuojama pastatyti 8 tūkst. kv. m pastatą, kuriame bus įrengta 230 vietų ikimokykliniam ir priešmokykliniam ugdymui, 550 vietų pradiniam ir pagrindiniam ugdymui, salės sportui ir kultūrai, kita infrastruktūra teritorijoje. Sutartis su privačiu partneriu truktų 15 metų, iš kurių 3 metai būtų skirti statybai ir projektavimui, o likę 12 – paslaugų teikimui. Privačiam subjektui bus perduodami centro projektavimo, statybos ir įrengimo darbai, techninė priežiūra, teritorijos tvarkymas, valymas ir šiukšlių išvežimas bei kt.

Prie projekto įgyvendinimo prisideda ir Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA).

„CPVA dalyvavimas visame procese kelia pasitikėjimą investuotojams bei duoda didelę naudą ir mums. Mus nuolat konsultuoja 5 ekspertai. Siekiama, kad šis projektas taptų pavyzdiniu visoje Lietuvoje. CPVA mums talkins visuose etapuose. Liepos mėnesį jau planuojame žinoti konkrečius investuotojus, su kuriais toliau vesime dialogą“, – teigia Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Planuojama, kad Sendvario daugiafunkcio centro statybos prasidės 2023 metais.

Daugiau informacijos apie projektą https://klaipedos-r.lt/index.php?130037861.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 147 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,