Mano Gargždai



I. Šimonytė: akivaizdu, kad visiškai atšaukti karantino kovo 1 dieną neturėsime jokių galimybių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Tomo Vinicko/delfi.lt nuotr. Tomo Vinicko/delfi.lt nuotr.

Vyriausybės posėdyje trečiadienį buvo pranešta, kad kitą savaitę pratęsiant karantiną bus keičiamos ir jo sąlygos. Po posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sakė, kad kovo 1 dieną karantinas tikrai nebus atšauktas.

 

„Akivaizdu, kad atšaukti visiškai karantino kovo 1 dieną neturėsime jokių galimybių, nes tikrai situacija nebus tokia gera“, – sakė ministrė pirmininkė.

Ji teigė, kad kitą savaitę bus svarstoma, kokiomis sąlygomis bus pratęstas karantino galiojimas.

„Tų pakeitimų gali būti nemažai, jei situacija ir toliau klostysis gera linkme, visos diskusijos perkeliamos į kitą trečiadienį“, – trečiadienį teigė Vyriausybės vadovė.

Ministrė pirmininkė anonsavo, kad kitą savaitę gerų žinių galėtų sulaukti ir vis dar uždarytas kultūros sektorius.

Vyriausybės vadovė teigė, jog kitos savaitės ministrų kabineto posėdyje galėtų būti apsispręsta ir dėl judėjimo ribojimų atsisakymo visose žiedinėse savivaldybėse.

 

Paragino pranešti apie po vakcinos pasireiškusius šalutinius poveikius

Kalbėdama apie viešojoje erdvėje pasirodžiusius nusiskundimus dėl pasireiškusio šalutinio poveikio po „AstraZeneca“ vakcinos suleidimo, premjerė pažymėjo, kad visos Lietuvoje naudojamos vakcinos yra patvirtintos kaip saugios.

„Nėra didelė naujiena, kad skiepai gali turėti šalutinį poveikį, skirtingiems žmonėms skirtingas tas poveikis pasireiškia. Yra aprašymuose pateikiama, kad kažkas gali jausti panašius į gripą simptomus, kažką gali krėsti šaltkrėtis, kažkam gali pasireikšti raumenų skausmas. (…) Būtų labai gerai, kad žmonės, kurie jaučia stipresnį nei atrodytų suprantamas šalutinis poveikis, būtinai apie tai praneštų Valstybinei Vaistų kontrolės tarnybai“, – sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, kol kas visi šalutiniai poveikiai, apie kuriuos yra pranešta, atitinka nurodytus galimus šalutinius poveikius vakcinų aprašymuose.

„Nesaugių vakcinų tikrai neleistume naudoti, bet situaciją stebime. (…) Kažkokios labai didelės duomenų eilutės ir išsamaus vertinimo, kokia yra dalis žmonių, kurie pajuto tuos simptomus nuo bendros skiepytų asmenų imties, neturime, bet praktiškai nuo bet kurių vaistų naudojimo kažkokia dalis tokių žmonių būna“, – paaiškino premjerė.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 288 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,