Mano Gargždai



Per praėjusią savaitę NVSC patikrino beveik 600 prekybos ir paslaugų teikimo vietų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
NVSC nuotr. NVSC nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai per praėjusią savaitę visoje Lietuvoje patikrino 568 ūkinės veiklos vietas, 15-likoje jų nustatyti pažeidimai. Prioritetas, renkantis tikrinamus objektus, teiktas veiklą atnaujinusioms grožio paslaugų teikimo vietoms, taip pat ne maisto prekių prekybos vietoms.

 

Nuo vasario 15 d. iki 21 d. NVSC patikrino 471 grožio ir kitų paslaugų teikimo vietą, 92 prekybos ne maisto prekėmis vietas, keturias gydymo įstaigas ir vieną socialinės globos įstaigą. Tai, kad nesilaikoma karantino sąlygų, NVSC nustatė septyniose grožio ir kitų paslaugų teikimo vietose, taip pat septyniose ne maisto prekių parduotuvėse bei vienoje socialinės globos įstaigoje.

Pagrindiniai pažeidimai, fiksuoti grožio paslaugų teikimo vietose: nedėvimi respiratoriai ir neužtikrintas numatytas plotas klientui. Tuo metu, kaip nustatyta atlikus patikrinimus prekybos vietose, dažniausiai pasitaikę pažeidimai – dėvimos ne medicininės kaukės, t. y. skydeliai arba medžiaginės kaukės, neužtikrintos priemonės rankų higienai ir dezinfekcijai.

NVSC, primena, kad, nors prioritetas skiriamas toms ūkinėms veikloms, kurios panaikinus karantino režimo ribojimus atnaujina savo veiklą, tačiau NVSC, policijos pareigūnų, savivaldybių ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų vizitų gali sulaukti ir tos įmonės, kurios veiklos nebuvo nutraukusios.

„Šiuo metu labai svarbu, kad visi – tiek verslas, tiek klientai, paslaugų gavėjai – būtume maksimaliai susikaupę. Infekcijų prevencija yra duris atveriančio verslo raktas į sėkmę“, – sako NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Bendrai nuo spalio 26 d. iki vasario 21 d. NVSC specialistai dėl karantino sąlygų laikymosi patikrino 2890 objektų. 67 objektuose buvo nustatyta pažeidimų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 475 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,