Mano Gargždai



Nuo erkinio encefalito ir gripo jau galima pasiskiepyti ir kai kuriose vaistinėse

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose pradeda veikti „Eurovaistinės“ „Geros savijautos klinikos“, kuriose jau galima skiepytis nuo erkinio encefalito ir gripo. „Eurovaistinė“ pirmoji Lietuvoje siekia prisidėti prie skiepų populiarinimo, tam bendrovė jau investavo per 300 tūkst. eurų.

 

„Eurovaistinėse“ skiepijami suaugę asmenys. Tikimasi, kad netrukus bus galima skiepyti ir COVID-19 vakcina. Laimonas Devyžis, „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkas sako, kad skiepyti vaistinėse įmonė siekė jau seniai.

„Ši paslauga padeda taupyti laiką ir nepraleisti reikalingų skiepų. Jau kuris laikas rūpinamės, kad vaistinės atitiktų vakcinacijai keliamas sąlygas. Klientams paslauga bus teikiama įrengtose „Geros savijautos klinikose“, – sako L. Devyžis.

Vaistininkė Jovita Juodsnukytė pasakoja, kad šiuo metu jau laikas skiepytis nuo erkinio encefalito, nes atšilus orams erkės tampa aktyvios, be to dar yra laiko, kad spėtų susiformuoti imunitetas.

Pageidaujantys pasiskiepyti registruojami nemokama linija 8 800 50005. Visa informacija apie skiepus reguliariai atnaujinama bendrovės interneto puslapyje apie-eurovaistine.lt ir socialiniuose tinkluose. Vaistinėse gali pasiskiepyti suaugę asmenys nuo erkinio encefalito ir gripo.

Skiepijimo paslaugos startuoja Vilniuje (Ozo g. 25 ir Gedimino pr. 18) , Kaune (Savanorių pr. 255 ir Karaliaus Mindaugo pr. 49-1), Klaipėdoje (Taikos pr. 61), Šiauliuose (Tilžės g. 44) ir Panevėžyje (Ukmergės g. 23), tam šiuo metu yra pasiruošę daugiau nei pusšimtis „Eurovaistinės“ vaistininkų.

Kitų šalių praktika rodo, kad pradėjus vakcinavimą vaistinėse, išauga pasiskiepijusių žmonių skaičiai. Skiepai vaistinėse jau galimi nemažoje dalyje valstybių – pacientai juos jau vertina Norvegijoje, Portugalijoje, Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje ir kitose šalyse.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 307 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,