Mano Gargždai



Dreverniškiai jau laukia Velykų: džiugina ne tik margučių medis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Asnauskienės nuotr. V. Asnauskienės nuotr.

Drevernoje jau jaučiama velykinė nuotaika. Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus renginių organizatorė Virgina Asnauskienė sako, kad, kultūros namų paraginti, esami ir jau buvę dreverniškiai aktyviai įsijungė į velykinės aplinkos kūrimo procesą.

 

„Margučių medį, kurį pastatėme Drevernos centre, kūrėme iš šimto kiaušinių, o juos visokiais būdais išmargino Daiva Jakienė, Roma Daukintienė, Jūratė Trebičienė, Laimutė Eirošienė, Aldona Stasiukėnienė, Aldona Glicienė, Asta Januškienė, Asta Bandžienė, Gintarė Grikšienė, Sigita Vendelytė, Akvilė Januškienė, Lukas Vaidaugas, Virgina Asnauskienė, Priekulės lopšelio-darželio Drevernos skyriaus „Vabaliukų“, „Lašiukų“, „Spalviukų“ grupės. Aišku, visiems jiems padėjo šeiminykščiai, o darželinukams – mokytojos. Kiškius, ilgai neprašomas, drožė Algimantas Kvasys, o juos dekoravome su bibliotekininke Vilma Klipštiene. Kultūros namų langus papuošė Priekulės socialinių paslaugų centro lankytojų darbeliai – unikalūs margučiai, kiti Velykų atributai, tapybos ant šilko darbai. Tad visi triūsėm, o dabar jau džiaugiamės, laukdami didžiųjų pavasario švenčių“, – prisidėjusius prie puošybos vardijo V. Asnauskienė.

Anot renginių organizatorės, belaukiant šių švenčių, bus minima ir tarptautinė Teatro diena. Prieš keletą metų skyrius dalyvavo projekte „Kūrybinės kino ir teatro dirbtuvės Drevernoje“. Dirbdami su režisieriumi Mindaugu Valiuku ir teatrologe Gitana Gugevičiūte, dreverniškiai sukūrė trumpametražį filmą „Kafijos klubas“.

Šį kūrybinį darbą kovo 26 d. 15.00 val. galės išvysti visi norintys, jis bus paskelbtas Drevernos kultūros namų „Facebook“ ir „Youtube“ paskyrose.

„Su pavasariu-pavandeniu sveikinam visus rajono žmones, velydami šviesos, šilumos ir sveikatos“, – linkėjo pamario folkloro žinovė ir propaguotoja.

 

Dreverniškių velykinės puošmenos – V. Asnauskienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 387 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,