Mano Gargždai



Norintys prekiauti viešose rajono vietose tai galės daryti nemokamai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Smart Kava-Pupelė“ kavinės nuotr. „Smart Kava-Pupelė“ kavinės nuotr.

Šalyje įvedus karantiną buvo uždrausta vykdyti prekybą ar teikti paslaugas, todėl politikai ieško būdų, kaip palengvinti verslininkų naštą. Klaipėdos rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą, kuriuo atleido fizinius ir juridinius asmenis nuo vietinės rinkliavos mokėjimo už leidimo prekiauti ar teikti paslaugas Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nustatytose viešosiose vietose išdavimą nuo 2021-04-01 iki 2021-12-31.

 

2019 metais įplaukos už vietinę rinkliavą į Savivaldybės biudžetą, už leidimo prekiauti ar teikti paslaugas Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nustatytose viešosiose vietose išdavimą buvo 12 tūkst. eurų.

2020 metais atleidus nuo minimo mokesčio buvo surinkta 1 tūkst. eurų. Atleidus nuo vietinės rinkliavos mokesčio balandžio–gruodžio mėnesiais, į Savivaldybės biudžetą nebus sumokėta apie 11 tūkst. eurų.

Tarybos posėdyje opozicijos atstovas Sigitas Karbauskas teiravosi, kaip bus atrenkami prekybininkai, nes norinčių veiklą vykdyti Karklėje, prie Olando Kepurės, gali būti šimtai.

Savivaldybės specialistė tikslino, kad Kretingalės seniūnija yra patvirtinusi schemą su visomis galimomis prekybos vietomis ir leidimų bus išduodama tik tiek, kiek yra numatyta vietų. Esą, kas pirmesnis suskubs ir užsiims vietą, tam ir bus išduodamas leidimas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 110 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,