Mano Gargždai



Rajono abiturientams – informacija, padėsianti apsispręsti dėl skiepijimo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Vyriausybei pakeitus prioritetinį skiepijamų grupių sąrašą, praėjusią savaitę jame atsidūrė ir abiturientai. Siekiant padėti dvyliktokams apsispręsti, Klaipėdos rajono Visuomenės sveikatos biuras šią savaitę organizavo nuotolines paskaitas, kuriose buvo atsakoma į moksleiviams kylančius klausimus dėl vakcinacijos nuo koronaviruso.

Kaip informavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vedėja Ernesta Badalova, iš 177 abiturientų kol kas rajone nėra paskiepytas nė vienas. Šiuo metu vyksta informacijos suteikimas, netrukus bus pradedami skelbti informaciniai pranešimai dėl galimybės skiepytis abiturientams.

Tą pačią informaciją patvirtino ir Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos pavaduotoja ugdymui Nijolė Balčikonytė, kuri teigė, kad gimnazijoje penktadienį vyks klasės valandėlės šia tema.

Statistinė informacija apie planuojančius skiepytis abiturientus, anot jos, turėtų būti aiškesnė po Velykų atostogų.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos prezidentė Areta Petrauskaitė teigė, kad 12-okai, su kuriais jai teko bendrauti, yra pasirengę pasiskiepyti ir į tokią galimybę žiūri palankiai.

„Abiturientai, norintys skiepytis, turi kreiptis į savo šeimos gydytoją“, – nurodė E. Badalova.

 

Vakar vykusios nuotolinės paskaitos „COVID-19 vakcinos: ką turi žinoti abiturientas?“ metu į klausimus atsakė vyresnysis mokslo darbuotojas, biomedicinos mokslų daktaras dr. Marius Strioga.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 286 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,