Mano Gargždai



Klaipėdos rajone per savaitgalį paskiepyta 290 asmenų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Klaipėdos rajone pirmą kartą savaitgalį vykdyta vakcinacija nuo koronaviruso, gyventojai iš prioritetinių grupių buvo kviečiami skiepytis „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) preparatu be išankstinės registracijos. Šeštadienį Gargždų kultūros centre injekciją gavo 190 asmenų, sekmadienį – dar 100. Tai, žinoma, sumažino „AstraZeneca“ gamintojo vakcinų likutį, bet buvo skaičiuojama, kad savaitgalį galima sušvirkšti ir 700 šios vakcinos dozių.

 

„Veiksmas vyksta, bet ne toks intensyvus ir greitas, kaip norėtųsi“, – portalui mano-gargzdai.lt komentavo Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) vyriausiasis gydytojas Petras Serapinas, atviraudamas, kad buvo sulaukta asmenų iš įvairių prioritetinių grupių – tiek iš didelių įmonių, tiek sergančių lėtinėmis ligomis, tiek dirbančių prekybos srityje ir t. t.

Pasiteiravus, ar jis mato tikslingą „gyvos eilės“ skiepijimo organizavimą savaitgaliais, vyriausiasis gydytojas svarstė, kad vakcinacija galėtų vykti tik šeštadieniais: „Šeštadieniais taip, ypač, kai darbingo amžiaus žmonių dalis negali atvykti darbo dienomis, o dėl sekmadienio tarsimės su Savivaldybe. Jeigu būtų reikalas ir eitų intensyviai, taip, galima dvi dienas. Tuos pačius 290 galima ir per vieną dieną paskiepyti. Jeigu būtų po 300–400 per dieną, tada reikėtų dvi dienas dirbti.“

P. Serapinas teigė, kad pats procesas praėjo sklandžiai, pamainomis dirbo ir skiepijo dvi Gargždų PSPC komandos.

„Manome, kad skiepijimas „gyvos eilės“ principu be išankstinės registracijos pasiteisina – pasiskiepyti gali persigalvojusieji ar tie asmenys, su kuriais nepavyko susisiekti. Taigi ir ateityje planuojama organizuoti skiepijimą šiuo būdu“, – Savivaldybės poziciją pateikė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vyr. specialistė Rita Rapalienė.

Vyr. gydytojo teigimu, Klaipėdos rajonas šiuo metu vakcinų nuo koronaviruso turi pakankamai.

Šią savaitę planuojama gauti 1452 „Pfizer“ vakcinas, 400 „Moderna“, pirmą kartą – 50 „Johnson & Johnson“. Taip pat turimas 1110 „Vaxzevria“ vakcinų likutis.

„Nežinome, kada tiksliai, bet 50 dozių bus skirta vyresnių amžiaus žmonių vakcinacijai namuose, tų kurie negali atvykti“, – apie naują „Johnson & Johnson“vakciną, kurios pakanka tik vienos dozės, pasakojo Gargždų PSPC vadovas.

Jis informavo, kad namuose Gargždų PSPC paskiepijo 20 asmenų, tačiau sąrašuose – iki 300 norinčių.

 

Klaipėdos rajone, Lietuvos statistikos departamento balandžio 11 d. duomenimis, pirma doze paskiepyta 8 826 (14,09 proc.) asmenys, antra – 3 275 (5,23 proc.). Šalyje iš viso pirma doze jau vakcinuota 479,6 tūkst. gyventojų (17,16 proc.), antrąja – 189,3 tūkst. (6,77 proc.).

Naujų atvejų rodiklis 100 tūkst. gyventojų per 14 d. Klaipėdos rajone – 162,9, Lietuvoje – 444,7.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 424 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,