Mano Gargždai



Darbą pradėjęs naujasis Klaipėdos rajono komisariato viršininkas: mėgstu demokratinį bendravimo būdą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ramūnas Stasiulis - naujasis Klaipėdos r. PK viršininkas (antras iš kairės). Klaipėdos AVPK nuotr. Ramūnas Stasiulis - naujasis Klaipėdos r. PK viršininkas (antras iš kairės). Klaipėdos AVPK nuotr.

2021 m. balandžio 13-oji – svarbi data Klaipėdos rajono policijos komisariato (PK) istorijoje – vadovo pareigas eiti pradėjo konkursą laimėjęs naujasis viršininkas Ramūnas Stasiulis, iki šiol dirbęs Telšių rajono PK Veiklos skyriaus viršininku. Šia proga vyko nuotolinis naujojo vadovo pristatymas, kuriame netrūko sveikinimo kalbų ir palinkėjimų.

 

Linkėjo kolektyvą telkti, o ne skaldyti

„Šis pristatymas – kitoks, nei įprasta, bet, manau, tolimesniems Ramūno darbams įtakos neturės. Generalinis komisaras pirmininkavo šiai komisariato vadovo atrankos komisijai, įvertinome gebėjimus, patirtį, nekilo abejonių. Karjera prasidėjo nuo žemiausio laiptelio, praėjęs, pažinęs visų lygmenų tarnybas, dirbęs ir Klaipėdos apskrities vyriausiame komisariate“, – linkėjo sėkmės bei gero įsiliejimo į kolektyvą Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Tamulevičius, siųsdamas ir generalinio komisaro Renato Požėlos sveikinimus.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, sveikindamas naująjį viršininką, minėjo, kad rajonas yra vienas iš nedaugelio augančių gyventojų skaičiumi Lietuvoje, ne kartą pripažintas ir geriausia vieta gyventi, vis dėlto gyventojų skaičiaus didėjimas tiesiogiai susijęs ir su didėjančiu nusikalstamų veikų skaičiumi.

„Nuo to komisariatui darbų ne mažiau, noriu pasidžiaugti puikiu bendradarbiavimu, kuris buvo iki šiol, kuris buvo per karantiną, kai teko dirbti 120 proc. Policijos atstovai dalyvavo Ekstremalių situacijų operacijų centro veikloje, manau, kad turime neblogą rezultatą.Ir kasdieniame darbe santykis yra intensyvus, tiek švenčių metu, tiek bėdai nutikus“, – vildamasis dar glaudesnio bendravimo ir bendradarbiavimo kalbėjo Klaipėdos rajono vadovas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas apgailestavo, kad dėl karantino ribojimų negalima sukviesti visų kolegų ir pasidžiaugti istoriniu įvykiu.

Savo kalboje jis pabrėžė, kad Klaipėdos rajono komisariato kolektyvas turi gilias tradicijas, yra jaunas, iniciatyvus, solidus, susidorojantis su bet kokiais iššūkiais. Jis išskyrė, kad rajono pareigūnai itin glaudžiai bendradarbiauja su vietos bendruomenėmis, nė kartą nėra sulaukęs iš seniūnų nė menkiausių užuominų apie policijos abejingumą, reaguojant į problemas.

„Darbų daug, iššūkių daug, vadovui nelengva čia dirbti, tą matėme prieš tai dirbusios vadovės kontekste. Kiekvienas vadovas turi pliusų, minusų, bet pagrindinis dalykas, misija – kolektyvą telkti, o ne skaldyti. Vadovas turi būti kaip krepšinio ar futbolo varžybų teisėjas, jis negali gadinti žaidimo grožio, ir, jeigu pradeda įsikišti ten, kur vyksta žaidimas, pats žaidimas tampa nebe gražiu. Turi stebėti visą komisariato veiklą, bet matyti visus procesus, jausdamas, kur reikalinga pagalba, žodis, profesionalumas, patirtis ir asmeninis pavyzdys, turi pasirodyti“, – patarė A. Motuzas, sakydamas, kad tuo vadovaujasi ir savo veikloje.

Jis atviravo, kad naująjį vadovą pažįsta jau apie 15 metų, todėl tikrai žino jį kaip lojalų sistemai, patikimą žmogų.

„Tu esi patikimas ir mes tavimi pasitikime. Žinome, kad kolektyvo neapvilsi, rūpinsiesi juo, būsi kolektyvo dalimi“, – dovanodamas darbinį portfelį kalbėjo Klaipėdos apskrities VPK vadovas.

Visų Klaipėdos apskrities rajonų komisariato vadovų vardu sveikino Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas: „Klaipėdos rajonas – savo teritorija, gyventojų, policijos pajėgų skaičiumi didžiausias tarp visų Klaipėdos apskrities rajoninių policijos komisariatų, todėl pelnytai yra vadinamas vyresniuoju broliu, jis turi rodyti pavyzdį, todėl visų mūsų žvilgsniai bus nukreipti į tave, patarsime, ir pamokysime, jeigu reikės patarimų.“

 

Ramūnas Stasiulis kalbėjo, kad sieks būti paprastu, supratingu, tolerantišku. Klaipėdos AVPK nuotr.

 

Sieks būti paprastu ir demokratišku

Naujasis Klaipėdos rajono PK vadovas dėkojo už sveikinimo žodžius, suteiktą pasitikėjimą ir žadėjo su komanda pateisinti lūkesčius.

„Suprantu, kur ateinu – tai yra atsakingos pareigos, didelis rajonas, vienas iš pagrindinių besiplečiančių rajonų, gyventojų skaičius kasdien didėja, tikiuosi, kad mano kadencijos laiku ir Klaipėdos miestą pralenksime, – juokaudamas kalbėjo R. Stasiulis. – Pirmiausia pats turi būti žmogumi, suprasti paprastas žmogiškas problemas, niekada nuo jų nenutolti. Mano gyvenimo kredo – būti paprastu, supratingu, tolerantišku, manau, kad su mano komanda, kurios dalį žinau, ir ji yra puiki, uždavinius įgyvendinsime, tepadeda man Dievas.“

Pasiteiravus, ar naujas vadovas atneš ir naujų vėjų, R. Stasiulis teigė, pokyčių kol kas neplanuojantis: „Naujas vadovas turi susipažinti su esamomis tradicijomis, esamais vėjais vietoje ir po to žiūrėti, jeigu vėjas nėra geras ar palankus, bendromis pastangomis tą vėją pakeisti. Pirmiausia susipažinsiu su esama situacija ir tada priiminėsime bendrus sprendimus, mėgstu demokratinį bendravimo būdą, autokratinių sprendimų neplanuoju daryti.“

Jis teigė, kad sieks ir toliau išlaikyti kolektyvo tradicijas, nes suprantantis, kad bendravimas neformalioje aplinkoje taip pat padeda sukurti reikiamą atmosferą ir darbe.

Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorei Vilijai Butkuvienei paklausus, ar rajono komisariate bus laikomasi lygių galimybių principo, R. Stasiulis atviravo, kad šis principas tikrai rajono komisariate nėra pažeistas.

„Tos galimybės bus palaikomos, vadovas tik pasikeitė iš vienos galimybės į kitą. Pavardė nestipriai pasikeitė“, – juokaudamas atsakė naujasis komisariato viršininkas, atkreipdamas dėmesį, kad pakeitė komisariato viršininkę Stasiulaitienę.

R. Stasiulis šiuo metu gyvena Telšiuose, į darbą kasdien planuoja važinėtis.

2003 m. R. Stasiulis yra baigęs policijos valdininko bakalauro studijas Lietuvos teisės universitete.

Vidaus reikalų sistemoje tarnauti pradėjo 1992 m. Telšių r. PK savivaldybių policijos policininku. Telšių apskrityje įvairiose pareigose R. Stasiulis dirbo iki 2016 m. pabaigos. Po to, iki 2020 m. spalio mėn. dirbo Klaipėdos apskr. VPK Kelių policijos tarnybos administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininku. Vėliau vėl grįžo į Telšius, kur iki 2021 m. balandžio mėn. vadovavo Telšių r. PK Veiklos skyriui.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 58 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,